Потребителите на WordPress могат да печелят Ethereum като приходи

cryptobriefing.com

Нова приставка за WordPress, наречена EthereumAds, позволява на създателите на съдържание да продават на търг рекламно пространство и да получават ETH в замяна.

Поставяне на реклами въз основа на ETH

EthereumAds работи като много други рекламни услуги, базирани на търгове; той автоматично разпределя рекламно пространство на офериращия с най-висока цена за две седмици. Но за разлика от други системи, той обработва плащанията чрез Ethereum.

WordPress има краткотрайна връзка с криптовалутата. Сайтът беше един от първите онлайн бизнеси, които приеха плащания с биткойн през 2012 г. Въпреки това WordPress прекрати възможността за плащания през 2016 г. Поради увеличените такси за биткойн.

Оттогава в WordPress са въведени още няколко приставки за криптовалута, включително ценови маркери, бутони за плащания и бутони за дарения. Съществуват поне 300 разширения за криптовалута.

Новият плъгин EthereumAds е съвместим с независими хоствани сайтове, както и с блогове.

Ethereum срещу Google Adsense

В момента Google Adsense е водещият инструмент за вграждане на реклами в WordPress и други сайтове. През последните няколко години обаче Adsense се сблъска с критики относно демонетизацията. Плащанията с AdSense се обработват чрез традиционни банкови методи, които могат да бъдат блокирани от Google и други страни.

За разлика от това EthereumAds е децентрализиран благодарение на плащания, базирани на криптовалута. Други крипто-базирани системи за монетизация като Brave и Coll имат подобни стратегии. Този подход трябва да предотврати блокирането на транзакции и тези приставки могат да улеснят слободното транзактиране на рекламодателите и издателите.

Фактът, че криптовалутата е нишов метод на плащане, прави малко вероятно тези разширения за криптовалута да изместят на този етап традиционните методи за реклама.

Източниk