Виталик Бутерин: Времето ще покаже дали блокчейнът HIVE ще надмине Steemit

Blockchain.News

Влизането на Джъстин Сън в Steemit не е лошо за общността. Те са създали хард форк на блокчейна и са го нарекли Hive. Виталик Бутерин, основател на Erthereum написа в туитър, че Hive е тест на времето, за да покаже дали ще бъде пълна автономия и децентрализация чрез хард форка.

Виталик претегля въпроса с Hive срещу Steem

Според туита на Виталик управлението на блокчейн трябва да бъде включено н автономия и това ще бъде постигнато, ако Hive надмине Steem. Това ще бъде идеален индикатор за това, че общността е начело, тъй като децентрализацията не се продава.

12A3B7840FC3F6983833D67E66AE34103B6DD5D474561C0136804AAA62D939A8

Общото настроение на общността към туита на Виталик беше, че може да се наблюдава 80% отклонение към Hive.

След като Джъстин Сън придоби Steemit, членовете на общността не бяха впечатлени и това е причината, поради която те създадоха блокчейна Hive като хард форк на преобладаващия Steem код, а надстройката е насочена за 20 март.

Блокчейнът Hive трябва да бъде изцяло децентрализиран и да функционира извън рамките на мрежата Steem.

Приемайки този подход, съобщението, предоставено от Hive, включва продукти, базирани на блокчейн, които са по-свързани с общността в сравнение с централизирани контролери и инвеститори.

Очаква се също така, че всички легитимни акаунти, намерени в блокчейн мрежата на Steemit ще бъдат прехвърлени в мрежата на Hive, който ще бъде независим от Steem.

Общността на Steemit показва ангажимента си да гарантира, чу новата верига ще се материализира. Например, група от 36 опитни разработчици работят върху Hive.

Джъстин Сън, основател на Tron, прави забележителни стъпки в крипто пространството. Както се съобщава от Blockchain.News на 7 февруари, в крайна сметка той ще получи своята дългоочаквана вечеря с Уорън Бъфет. Въпреки това, остава да се види придобиването на Steemit от Сън е случай на отхапване на повече, отколкото може да дъвчи.

Източник