Изборите в САЩ се нуждаят от блокчейн: Какво се случи с исковете за конспирация на QFS и измамите на избирателите

Президентските избори в САЩ приключиха, тъй като Байдън стана новият избран президент. Президентските избори през 2020 г. бяха доста сложни, тъй като част от събраните бюлетини бяха чрез гласуване по пощата, тъй като президентът Доналд Тръмп повтори позицията си относно измамите на избирателите.

Откакто бяха обявени резултатите от изборите, Тръмп повдигна претенции за измама с гласоподаватели и запазели нова теория на конспирацията, според която Американската пощенска служба (USPS) е поставила погрешно етикети на бюлетините за изпращане. Тази теория на конспирацията беше популяризирана от Джеймс О’Кийф, консервативен десен политически активист, който публикува в Twitter съобщения за подаващи сигнали от пощенските станции в Мичиган и Пенсилвания, които заявиха, че има измамни бюлетини.

Мичиган и Пенсилвания имаха своите държавни бюлетини в полза на демократичната партия, а О’Кийф твърди, че пощата е подпечатвала измамни пощенски марки върху бюлетините, взети след деня на изборите, 3-ти Ноември. Редактираните видеоклипове на О’Кийф привличат много на Тръмп поддръжници и предполагат, че воденото на Джо Байдън в двата щата е било измамно.

Джо Макафи намеква за измама с изборите от испанския затвор

Джо Макафи, който сега е в испански затвор, след като е обвинен за укриване на данъци и измамно популяризиране първоначалните предложения за монети (ICO) в Twitter, направи коментари по отношение на президентските избори в САЩ, Макафи туитва:

Ако не знаете какво не знаете, никога няма да го потърсите. Обещавам ви, има много неща, които не знаете за тези избори“.

Той добави:

„Правителствените бюрократи могат да съхраняват документи, да ги модифицират, изтриват или, ако им е удобно, да ги създават от въздуха. Не забравяйте, че гласовете са документи“.

Теорията за конспирация на водния знак на блокчейн: блокчейн на QFS

През последните няколко дни се роди нова теория за конспирация на блокчейн, тъй като експертът по разузнаване Стив Пиеченик заяви, че изборите през 2020 г. са „сложна операция на ужилване“, за да се хване в капан Демократичната партия и кампанията на Байдън в престъпни измами. Появявайки се изключително в The War Room чрез неофициална видеовръзка, Пиеченик казва, че цялата операция била да хване демократите, че „крадат изборите“.

Важно е да се отбележи, че тези твърдения не са проверени от никакви източници, по-долу са твърденията, които Пиеченик е направил относно измамата с избиратели, тъй като продължаващото разследване продължава.

Според тази теория Пиеченик твърди, че бюлетините при изборите, са били отпечатани от Министерство на вътрешната сигурност и че всяка легитимна бюлетина е била с воден знак с кодове за криптиране на блокчейн QFS. QFS означава Quantum Financial Systems, за която се твърди, че е била използвана от администрацията на Тръмп, за да прави разлика между оригиналните бюлетини и „фалшиви“ бюлетини.

Твърди се, че Blockchain се използва като технологията за слоя за съхранение на процеса. U

Чарлз Хоскинсън, главен изпълнителен директор на IOHK и основател на блокчейн Cardano, наскоро обясни конспирацията на блокчейн QFS в два видеоклипа, обяснявайки нелегитимността на теорията, подчертавайки, че разузнавателната общност и ФБР също трябва да бъдат включени.

Хоскинсън постави под въпрос защо Националната гвардия би била замесена, тъй като този сектор на властите обикновено се занимава със сигурността на границите и други страни, а не в рамките на САЩ. Основателят на Cardano добави, че има много проблеми с настоящите бюлетини и ако хората са били нечестни, може да възникне местна измама. Хоскинсън обясни:

„Тази местна измама може да работи и в двете посоки. Някои хора са измама за републиканците, а други са измама за демократите. Има тенденция да се балансира статистически. Има тенденция да бъде много малък.“

По-нататък Хоскинсън коментира заговора и неговия създател Пиеченик, като каза, че „очевидно е преминал от лекар в писател на белетристика“. Той смята, че далеч по-вероятният резултат от изборите е, че никой президент никога не е бил преизбиран по време на икономическа криза и рецесия. В заключение Хоскинъсн вярва, че поради липса на желание да приемат резултата от изборите такъв, какъвто е, хората по-скоро биха били повярвали в бюлетини от вота, маркирани върху блокчейн, вместо просто в факта, че Байдън е спечелил.

Освен това той подкрепя убежденията си, като добави, че не е имало ясно обяснение как са били направени бюлетините на пазара за вота на блокчейн кой точно е отговорен за цялата операция.

По ирония на съдбата, USPS е предоставил блокчейн патент

Американската служба за патенти и търговски марки представи официалната заявка за патент на USPS, лозунг няма да има потвърждение и начин да се провери дали гласоподавателят, вписан в бюлетината, всъщност е този, който гласува. Освен това той каза, че след изпращането на бюлетината няма да има начин да се разбере дали бюлетината е била подправена.

Система за гласуване на блокчейн

Въпреки че системата за гласуване на блокчейн може да звучи трудно за разбиране, USPS наистина патентова системата. Блокчейн може да осигури сигурност на самоличността на избирател, за разлика от загрижеността на Тръмп. При повечето транзакции с криптовалута се използва частният ключ на потребителя, за да се гарантира, че транзакцията не е измамна и наистина е направена от потребителя.

Технологията Blockchain може допълнително да гарантира идентификацията на избирателя и дори да проследява бюлетините за изпращане по пощата, които могат да се съхраняват в неговата мрежа. Освен това блокчейнът би могъл дори да премахне необходимостта от бюлетини за изпращане по пощата за ефективност при преброяване на гласовете, което очевидно беше пречка при президентските избори през 2020 г.

Въпреки това, блокчейн технологията може да е все още зараждаща се в момента, тъй като руското електронно гласуване чрез блокчейн беше атакувано, затруднявайки проблемите със сигурността в мрежата. Президентските избори поканиха широк спектър от спорове за резултатите, които потенциално биха могли да бъдат решени чрез блокчейн технология с нейните вродени функции за поверителност и неизменност.

Верал, президентските избори през 2020 г. Ускориха образованието и приемането на блокчейн технология, която може да действа като инструмент за премахване на необходимостта от доверие социална структура.