Победителят от Шампионска лига на УЕФА ФК Байерн Мюнхен приемат Ethereum Blockchain за транзакция

Германския футболен гигант ФК Байерн Мюнхен, е последният участник в базираната на Ethreum фентъзи футболна платформа за игри, наречена Sorare, която използва незаменими жетони (NFT).

Действащите победители в Шампионска лига на УЕФА стават третият немски клуб, играещи под лигата в Бундеслигата, който се присъединяват към Sorare, който има поне 100 лицензирани отбора.

Токонизиращ фентъзи футбол

Sorare е фантастична футболна видео игра, основана на блокчеайн Ethеreum, която позволява на потребителите да изграждат своите предпочитани отбори и да търгуват с карти на футболисти. Тези карти са ограничени и могат да бъдат прехвърляни като уникални незаменими синволи (NFT). Освен това картите печелят точки на основата на съответното седмично представяне на всеки играч в реалния свят.

С присъединяването на ФК Байерн Мюнхен към тази банда, потребителите на Sorare ще могат да търгуват с цифрови карти, базирани най-добрите играчи като Робърт Левандовски, Томас Мюлер и Манеул Ноейр, както и да създават свои собствени състави. Съгласно съобщението:

„Хората играят Sorare, защото обичат да създават нови приятели, които са запалени по глобалния футбол и скаутските играчи и евтини карти, които могат да се превърнат в следващите големи неща“.

Подобряването на приемането на болкечейн на футболната арена

Никола Джулия, изпълнителен директор на Sorare, приветства решението на ФК Байерн Мюнхен да участва в платформата, отбелязвайки, че това е важен етап. Действащият шампион в Бундеслигата се присъединява към друг европейски шампион, Ювентус, който се записа през февруари.

Създавайки уникални дигитални символи и подписвайки топ футболни клубове на своята фантастична платформа, Sorare се стреми да увеличи цифровите активи и приемането на блокчейн в ежедневието. Използваните карти на футболистите са базирани на блокчейн технология и се състоят от вграден дефицит.

През февруари испанският футболен гигант ФК Барселона си партнира с Chiliz, финтех компания, за да осигури платформа за ангажиране на фенове, задвижвана от блокчейн, която генерира Barca Fan Tokens (BAR). Токенизацията ангажираща мрежа трябва да бъде използвана от нейните над 300 милиона световни фенове. Съобщава се, че през юни тези токени са на стойност 1,3 милиона долара са разпродадени за два часа.