Камарата на представителите на САЩ на предава на Сената законопроекта за иновациите и блокчейна

Двата законопроекта внесен от представителя на камарата Дарън Сото – „Закон за цифрова таксономия“ и „Закон за иновации и блокчейн технологии“ – сега се предават на Сената, след като бъдат одобрени в Камарата на представителите.

Двата закона са актуализирани в Закона за технологиите и безопасност на потребителите (HR 8128), който представлява законопроект, насочващ Комисията за безопасност на потребителските продукти, за да получи приложенията за AI по-рано този месец. Сега законопроектът се насочва към Сената за окончателно гласуване.

Какво означават блокчейн сметките?

По същество, ако законопроектите бъдат приети, те имат за цел да защитят обществеността от измами и незаконни проекти – използвайки блокчейн технологията за борба с измамите.

По- конкретно, Законът за цифровата таксономия (HR2154) представя яснота на дефинициите на два термина – „цифров актив“ и „цифрова единица“ – и поставя тежест върху Федералната търговска комисия за предотвратяване на нелоялни търговски практики от двата аспекта. В допълнение, Законът за иновациите в блокчейн (HR 8153) също изисква от Федералната комисия по търговията (FTC) да проучи и представи информация за това как блокчейнът може да се използва за защита на потребителите.

Двата законопроекта бяха внесени от Дарън Сото (D-FL) и бяха включени в Закона за технологиите за безопасност на потребителите, който беше внесен от представителя Джери Макнерни (D-CA) – което, както бе споменато, се отнася до използването на AI при инспекции за безопасност на потребителите.

Законът подчертава, че създаването на конкуренция с цифровите токени и блокчейн е от решаващо значение за поддържане на американските иновации и задължава FTC да предостави допълнителни препоръки за ограничаване на злоупотребите с блокчейн технологията, като същевременно позволява на Съединените щати да останат конкурентоспособни.

Конгресменът Дарън Сото заяви в съобщение:

Като законодатели, наш дълг е да гарантираме, че Съединените щати продължават да са водещи в блокчейн технологията. Законът за цифровата таксономия добавя по-голяма юрисдикционна яснота за селен пазар на цифровите активи в съединените щати“.

Представителят Дарън Сото се опитва да представи или съфинансира множество сметки за блокчейн, отнасящи се до цифрови активи, но досега всички сметки са имали много трудности да си поправят път през къщата.

Относно успеха на приемането на двата законопроекта Сото споделя още:

Проучването, упълномощено от Закона за иновациите в блокмейн, е отправна точка, целяща да даде на правителствените агенции шанс да отправят препоръки преди законопроектите да преминат с регулаторен ефект. Тези препоръки ще изпълняват образователна функция за членовете на Конгреса и ще проправят пътя за по-приложимо законодателство, фокусирано върху блокчейн“.