Петте най-добри криптовалути, които се открояват тази седмица

Новинарският поток отбеляза, че за пореден път могат да видят криптовалута в повечето африкански страни. Приеманото на криптовалути продължава да расте и да увеличава разпространението си на целия континент. Изглежда Африка преживява поредното крипто прераждане.

Африка се справя чудесно и постига значителен успех. Африканските страни са постигнали значителни резултати. Има много напреднали страни, които пазаруват и обменят криповалути. Повечето сфери се движат напред и започват да приемат крипотовалути в търговските обекти. По-голямото обръщение на крипотовалути означава много за икономиката на континента. Промяната може да преобрази много области и да помогне на хората да живеят по-добър живот.

Arcane Research наскоро проведе проучване. Те съобщиха, че броя на хората, които въвеждат термина „биткойн“, се е увеличил. Списъкът включва Кения и Гана. Някои други страни, които изглежда имат много хора, които се интересуват от криптовалути са още Нигерия и Уганда. Някои от най-активните потребители, които скоро могат да станат собственици на криптовалута и в Южна Африка. Споменатите региони са влезли в списъка на десетте най-добри африкански страни, където процентът на населението е готово да научи повече за крипо индустрията.

Докладът на Луно илюстрира Африка като един от най-големите региони сред, които са готови да приемат крипотвалути и да допуснат крипто индустрията да влезе в ежедневието им. Известно е, че континентът все още има слабо усвояване на криптовалути. В същото време африканските страни имат рядката възможност да се възползват то тази обещаваща иновативна индустрия. Ако местният крипто пазар приложи правилните стратегии и тактики, съвсем скоро може да се превърне във водещия търговски фактор в много африкански страни.

Двете агенции обръщат внимание на факта, че на континента много млади хора са иновативно настроени и използват все повече технологиите в своето ежедневие. Другата причина да се възприеме технологията е, че Африка периодично преживява финансови кризи и фиатните пари често се провалят в тази част на света, а това може да се разглежда и възможност за инвестиции.

Африка може да служи като център за крито индустрията

Обемът на търговията в Африка принадлежи на Нигерия. Страната винаги е доминирала, но двете агенции обявиха, че най-много притежатели на крипто портфейли има в Южна Африка. Сега Нигерия е на второ място след Южна Африка – първата има 15 процента потребители, които са готови да използват в ежедневието си, а докато втората Нигерия имаме 13 процента интернет потребители, които са готови да приемат в обръщение криптовалути.

Ако погледнем по-глобално ще видим, че Южна Африка е на пето място по възприемане на криптовалути. Данните обхващат само жителите, но търговската дейност е нараснала. Също и финансовите регулатори на страната издадоха документ, в който твърдят, че крипотвалутите, както и дейностите, не могат да останат „извън“ и също трябва да влязат в регулаторния периметър.

По-големи обеми P2P

Търговията с P2P в Нигерия се ускорява. Той се оценява към момента на 9 милиона щатски долара. В Кения експертите също забелязали скок на активността. Египетските и мароканските експерти също обявиха рекордна търговска активност през последните няколко седмици. Важно да се спомене, че увеличаването на обема на P2P е повлияно то случващото се на континента на юг от Сахара. Данните илюстрират, че Африка повежда с малка преднина пред Латинска Америка. Кризата с Covid-19 повлия положително крипто пазара, защото хората започнаха в световен мащаб да виждат перспектива в използването на дигиталните пари. Добрите дни на крипто пазара предстоят, но ще трябва още време на хората да оценят огромния потенциал и да видят какви ползи може да донесе на потребителите.