Началото на залагане на IOTA

blog.iota.org

Нека наградите бъдат с вас

Залагането на IOTA за мрежата Shimmer (токени SMR) и мрежата на Assembly (токени ASMB) започна на 21 декември, в 15:00 ч. централноевропейско време със седемдневен период за предварително залагане. Притежателите на токени могат да започнат своя период на залагане сега, за да получават награди за залагане от 28 декември за 90 дни напред. Новата версия на Firefly, която дава възможност за залагане, вече е налична тук.

Забележка: Залагащите не трябва да разпределят своите токени IOTA, за да направят залог за SMR и ASMB. Токените IOTA могат да бъдат залагани едновременно за ASMB и SMR.

IOTA официално обявяват старта на залагането. С пускането на Firefly 1.3.0 функционалността за залагане е напълно интегрира и притежателите на IOTA могат за започнат да залагат своите IOTA в замяна на SMR, естествения токен на мрежата Shimmer, и ASMB, естествения токен на мрежата Assembly. Двата токена ще бъдат разпределени в съответствие с предварително обявените им проценти и графици за разпределение, достъпни на уебсайтовете на Shimmer и Assembly. Залагащите токени IOTA могат да изберат за бъдат възнаградени в токени SMR, ASMB или и в двата едновременно, без блокиране, допълнителни разходи или санкции.

За да се осигури достатъчно време, в което всички участници в залагането да могат да придобият или преместят своите токени в портфейла на IOTA Firefly, залагането ще започне със седемдневен период на предварително залагане от 21 декември, в 15:00 ч. централноевропейско време.

По време на седмичния предварителен период на залагане на залози участниците могат да прехвърлят средствата си от борси към Firefly и да ги маркират за залагане в портфейла си. Залагащите ще получат наградите си да залагане от 28 декември в 15:00 ч. централноевропейско време през следващите 90 дни. Наградените токени SMR и ASMB ще станат прехвърляеми с пускането на всяка от съответните мрежи през 2022 г.

Залагането на IOTA не само добавя още едно ниво на полезност към IOTA, но и отбелязва първия важен етап за мрежите Shimmer и Assembly. И двата токена формират гръбнака на съответните мрежи и са предназначени да възнаградят общността и да дадат възможност за напълно самоуправляващи се екосистеми.

Заложете на IOTA и получете токени SMR

Pid106 Shimmer 1

SMR е естественият токен на мрежата Shimmer и ще бъде нейната икономическа основа, като допринася за нейната сигурност и улеснява трансакциите и взаимодействията в рамките на нововъзникващата екосистема в мрежата за поетапно управление. Токенът ще даде възможност за създаване на предстоящи DeFi, NFT, DAO и други dApps.

Всяка заложена MIOTA ще генерира по 1 SMR за своя залагащ на всеки 10 секунди в продължение на до 90 дни, а всеки заложен портфейл трябва да достигне минимална сума от 10 000 000 SMR, за да бъде получен аеропланът.

Максималната продължителност на залагането е 90 дни. Залагането е под формата на ликвидно залагане, при което потребителите могат лесно да отменят залагането или да прехвърлят своите токени по всяко време – няма никакво блокиране.

За да изчислите потенциалните си награди от залози, мажете да използвате калкулатора за награди на уебсайта на Shimmer тук.

Заложете IOTA и получете токени ASMB

Pid106 Assembly

ASMB е собственият токен на мрежата Assmbly. Той ще гарантира сигурност на мрежата и ще бъде в основата на механизмите за управление на Assembly след стартирането на мрежата.

Цялото предлагане на токени от 100 милиарда токени ще бъде разпределено в продължение на пет години с различни графици за придобиване и блокиране. 20% от предлагането ще бъде разпределено на притежателите на IOTA за период от две години, което ще превърне притежателите на IOTA в най-големите заинтересовани страни в екосистемата на Assmbly. За всеки залог на MIOTA, IOTA stakers ще получаавате 0,000004 ASMB на всеки 10 секунди (или четири microASMB) за период до 90 дни. Всеки заложен портфейл трябва да достигне минимална сума от 1,0 ASMB (1 000 000 microASMB), за да се получи airdrop.

Първият период на залагане ще започне с 90-дневен период на залагане, в който до 8% от цялото предлагане на токени ще бъдат разпределени на залагащите токени IOTA, в зависимост от степента на участие в залагането. Останалата част ще бъде разпределена на участниците в залагането на токени IOTA след обновяването на токенизацията и интелигентния договор в основната мрежа на IOTA, което ще приключи сред общ период на залагане от 24 месеца.

Освен това след стартирането на главната мрежа на Assembly потребителите ще могат да залагат своите ASMB токени, за да подсигурят мрежата, и да получават пропорционално възнаграждение чрез очакваната 8% годишна инфлация на ASMB.

За да изчислите потенциалните си награди за предстоящото събитие за залагане, можете да използвате калкулатора за награди на уебсайта на Assembly тук.

Инструкции за залагане на портфейла Firefly

Залагането на IOTA ще бъде възможно само в портфейла Firefly на IOTA и не се поддържа от трети страни. За да започнете да залагате (след 21 декември, в 15:00 ч. централноевропейско време), уверете се, че сте изтеглели най-новата версия на портфейла Firefly от уебсайта ferefly.iota.org, след което изпълнете следните стъпки:

Първо влезте в профила си, като въведете своя ПИН код, и продължете да навигирате до чисто новия раздел за залагане.

Pid106 graphic 01

Тук ще можете да направите “предварителен залог” или “залог на токени” (в зависимост от това в коя фаза на залагане имате достъп до портфейла си). Фазата на предварително залагане е седемдневен период преди началото на наградите за залагане на 28 декември в 15:00 ч. централноевропейско време да решат в кое събитие за залагане искат да участват, преди да започне залагането. Също така се гарантира, че потребителите, които искат да заложат токени IOTA, няма да пропуснат началото. След изтичането на седемте дни ще започнете да получавате награди за залози в портфейла си.

Всеки портфейл от потребителски профил трябва да бъде заложен отделно. Когато маркирате токени IOTA за залагане, ви се изпраща трансакция с прекачени метаданни, за да посочите, че желаете да заложите с маркираните средства. Всички средства, заложени в даден портфейл, което изисква токените във всеки портфейл да бъдат маркирани за залагане поотделно.

Pid106 graphic 02 1

За да направите залог на портфейл, просто натиснете бутона за залог и изберете в кои “airdrops” искате да участвате. Моля, имайте предвид, че не е необходимо портфейлът да е отворен, за да получите средствата, след като сте започнали залагането.

Pid106 graphic 03

След като натиснете бутона за потвърждение, Firefly ще издаде специалната трансакция за залог. След като тази трансакция бъде потвърдена, потребителския интерфейс ще се актуализира, за да покаже, че вече сте готови да залагате!

Pid106 graphic 04

Фазата “преди залога” продължава седем дни. След това приключението ѝ ще започнете да получавате наградите си за SMR и/или ASMB в портфейла си. Можете да видите общия размер на наградите от Вашето табло да управление.

Може да започнете да правите залози по всяко време след официалния старт на разпределението на наградите. Вашите награди просто ще бъдат по-малки, тъй като няма да участвате в пълния период на разпределение на жетоните.

Допълнителна важна информация

Можете да изпращате заложените токени от портфейл със заложени токени по всяко време. Но ако го направите, ще трябва ръчно да заложите отново всички останали токени. Firefly ще ви предупреди, ако се опитате да изпратите заложени токени. Заради защитата от прах има минимален брой награди с токени, които трябва да спечелите, за да получите токените при стартирането на мрежите. Минималната награда за Shimmer е 10 000 000 SMR. Минималното възнаграждение за Assembly е 1 ASMB. Firefly ще ви информира, ако все още не сте достигнали минималната стойност на наградата.

Ако получите допълнителни средства в портфейл със залог, ще трябва ръчно да заложите тези токени. Firefly ще ви предупреди, ако получите такени в портфейл, който вече е заложен.

blog.iota.org