Малко известният проект Altcoin ще бъде използван от централната банка на Германия

Германската централна банка „Deutshe Bundesbank“ е използва протокола на Altcoin с малка капитализация за децентрализиран мрежов проект.

Ocean Protocol е блокчейн платформа за големи данни, предназначени за помогне на разработчиците да конструират приложения, които да могат да сигурно да публикуват, прехвърлят и/или консумират публични и частни данни.

Германската банка е наела Ocean за „консултантски услуги за интеграция на софтуер“, съгласно преведено обществено съобщение в Приложение към Официален вестник на Европейския съюз.

„Целите на проекта за обществени поръчки е да създаде децентрализиран мрежов подход, който да позволява на равнопоставените участници постоянен, симетричен достъп до данни за реализиране на актуализации на статистиката в реално време, като същевременно запазва суверенитета на данните.“

Германската банка казва, че Ocean Protocol е единственият възможен изпълнител на работата.

„Причинете за това са, в допълнение към липсата на сравними конкуренти, преди всичко техническите уникални точки за продажба, които съществуват за компанията благодарение на „Protocol Ocean“ и основната патентована технология за бази данни.

Протоколът комбинира елементите на разпределена база данни с характеристиките на DLT и следователно е идеалната отправна точка за банката да разработи на мрежов модел.

Фондацията е нестопанска цел, базирана в Сингапур, управлява Ocean Protocol.

Токенът на платформата, OCEAN, е предназначен да възнаграждава хората и организации, които помагат за захранването на мрежата, управляват финансирането от общността и купуват и продават данни.