Доклад на Bitcoin SV: BSV е извършил повече транзакции от Bitcoin

en.cryptonomist.ch

Bitcoin SV пусна своя доклад за 2020. Или по-точно, той беше пуснат от Bitcoin Association, базираната в Швейцария организация, която стои зад разработването както на блокчейн Bitcoin SV, тази и на криптовалутата BSV.

В доклада се споменава президентът на Bitcoin Association Джими Нгуен.

“За много от нас 2020 г. беше най-предизвикателната година, която изживяхме, лично , професионално и по друг начин. Но на труден фон през годината се разиграха и няколко истории за успех на Bitcoin Association и Bitcoin SV”.

Според нейния президент, Bitocin Association е постигнала огромен успех, както като асоциация, така и по отношение на Bitcoin SV блокчейна с възстановяването на протокола Genesis. Поради тази причина, казва той, основите са налице за тази година, за да се запомни:

“Няма съмнение, че мнозина в нашата общност са нетърпеливи да видят по-нататъшен напредък от бизнеса в екосистемата Bitcoin SV, но със силата на 2020 година в книгите е илюстрирано в доклад -аз съм уверен, че 2021 г. ще бъде още по успешна за BSV.

2020 за Bitcoin SV

Докладът е разпределен в 13 раздела, в които е обхваната цялата изминала година. След ключовите моменти е подчертан напредъкът на мрежата.

През февруари 2020 г. протоколът Genesis беше възстановен, премахвайки ограничението за размер на блока по подразбиране, правейки мрежата по-мащабируема. Това позволи да се създаде най-големият размер на блока в цялата Bitocin SV мрежа на 16 май 2020 г. на 369 MB, с 1,3 милиона транзакции и разходи за такси от 0,94 BSV.

В допълнение, изданието на Rails през септември позволи микроплащания до 1Satoshi.

Докладът също така подчертава напредъкът в сравнение както с мрежата на Bitcoin Cash (от която Bitcoin SV е разклонение), така и с Bitcoin: отчитат средно около 600 000 транзакции на ден през 2020 г., двойно повече от 307 000 записани в Bitcoin и далеч по-повече от 28 900 записа за Bitcoin Cash.

Освен това, Bitcoin SV има по-големи блокове, следно 1,69 MB, в сравнение с 816 KB на Bitcoin и 111 KB на Bitcoin Cash. И накрая, Bitcoin SV също се смята за най-рентабилната мрежа:

“През този период, въпреки, че е най-транзактираната мрежа, Bitcoin SV остава най-рентабилната, със средна такса за транзакция по-малка от 1/50 цента (и често по-малко от 1/100 от цента) през 2020 г.

Други акценти в доклада включват организацията на Bitcoin SV – DevCoin, двудневно събитие на английски и след това на китайски, Bitcoin SV Hackaton. Онлайн събития, които поддържат общността активна въпреки пандемията.

Освен това 2020 г. ще бъде запомнена като годината на стартирането на Комисията по технически стандарт за Bitcoin SV със задачата да подобри оперативната съвместимост и да въведе стандартизация в екисистемата на BSV.

От страна на BSV те не пренебрегват образованието: 020 г. беше и стартирането на Bitcoin SV Academy, онлайн академия с университетски стандарти. Към това се добавя и стартирането на онлайн курс, посветен на биткойните, в партньорство с Университета по приложни науки Saxion в Холандия.

И накрая, докладът също така отбелязва напредъка, постигнат с регулаторите и сътрудничеството с властите на Антигуа и Барбуда при изготвянето на закана, посветен на дейностите в областта на цифровите активи.

Накратко, беше една предизвикателна година, но тази, която донесе напредък. Президентът на Bitcoin Association Джими Нгуен заключва:

“Както се вижда в доклада, 2020 г. беше изключително важна година както за Bitcoin Association, така и за Bitcoin SV – една година до голяма степен беше съсредоточена върху полагането на важни основи, необходими за по-нататъшен напредък и следващата фаза на полезността на BSV през 2021 г.

Източник