Подготвя ли се Tesla да приема токени, различни от Bitcoin?

cryptobriefing.com

Разпространяват се слухове, че Tesla обмисля да приеме криптовалути, различни от Bitcoin, поради изявление на изпълнителния директор Илон Мъск и промени в формулировките на уебсайта на компанията.

Tesla променя формулировката на Poilcy

Tesla обяви вчера, че клиентите могат да закупуват електрическите превозни средства на компанията с биткойни, функция, която е в ход, откакто фирмата направи крипто инвестиция миналия месец.

Компанията привлече допълнително внимание, когато по-рано днес промени текста на политиката си за биткойн. Първоначално политиката на Tesla пояснява: “Биткойнът е единственият дигитален актив, който приемаме … понастоящем. Не можете да правите покупки с нас, използвайки други цифрови активи, включително продукти за биткойн вилици, като BitcoinCash и Bitcoin SV.

Този раздел сега гласи: “Биткойнът е единствената криптовалута, която Tesla приема” и “Ние няма да получим транзакцията и това вероятно ще доведе до загуба на средства за нас”.

Докато някои виждат тази промяна като потвърждение, че Tesla не се интересува от други криптовалути, други виждат факта, че Bitcoin Cash и Bitcoin SV вече не са изрично изключени като знак, че Tesla е относително отворена за тези криптовалути.

Илон Мъск признава BCH

Без официално изявление на Tesla е трудно да се каже какво планира да направи по нататък. Мъск обаче коментира случайно Bitcoin Cash приблизително по същото време, когато политиката беше преформулирана.

Коментарът беше предизвикан от размяна с основателя на MEGA Kitcom Dotcom, който отбелязва, че Bitcoin Cash има по-ниски средни такси от Bitcoin. Мъск отговори, че Dotcom има “сравнителна точка”, което означава, че той е лично отговорен за други криптовалути.

Гледна точка

–Илон Мъск (@elonmusk) 25 март 2021 г.

Цени, засегнати от събитията

Изглежда, че противоречието е имало умерен ефект върху стойността на Bitcoin Cash. Цената на монетата внезапно падна от 506 на 461 долара малко след туита на Мъск, което представлява 17,67% загуба.

01509df713cd8b24149de017db2c482838186f8d

Възможно е да играят други фактори, като се има предвид, че събитията не са имали решаващ резултат. Въпреки това дискусиите в социалните медии и други новинарски сайтове вероятно са повлияли на поведението на инвеститорите.

Цените се възстановиха до голяма степен след събитието: цената на Bitcoin Cash и спаднала само с 6,6% през последните 24 часа, което е приблизително в съответствие с 5,6% загубата на Bitcoin за същия период.

Източник