Подгрупата планира да започне да приема биткойн плащания за цифрови абонаменти

Blockchain.News

Онлайн издателската платформа Substack разкри, че ще започне да приема Bitcoin като начин на плащане за определен брой свои публикации.

Базираната в Ню Йорк платформа за онлайн публикации ще си партнира с компанията за обработка на биткойн плащания OpenNode, за да активира новата програма.

OpenNode обяви в понеделник, 23 август, че е интегрирала своя API, за да позволява като верижни, така и Lightning плащания на платформата Substack. Докато OpenNode ще използват Lightning Network за обработка на по-бързи плащания, друга опция ще бъде да извършва плащания “по веригата” без Lightning.

Lightning Network позволява по-бързо време за транзакции и намалява разходите за такива транзакции, като заобикаля основния блокчейн на Bitcoin. Substack разпознава мрежата като по-бърза от кредитни карти.

Над 500 000 абонати на Substack ще могат да плащат с помощта на Bitcoin чрез Lightning или верига за плащане във веригата.

Substack, в който видни инвеститори, включително Андерсен Хоровиц,ще започне да дава възможност за плащания в биткойни – започвайки с избрани крипто публикации – като форма на плащане за абонатите на тези публикации по целия свят. Компанията заяви, че ще проучи по-широката наличност на биткойн плащанията в зависимост от обратната връзка и търсенето.

Хората използват Substack, за да пускат бюлетини, обхващащи всичко – от криптовалута до комикси. Въпреки че някои бюлетини на Substack са безплатни, платформата позволява на писателите да създават платен абонаментни публикации и да таксуват читателите за консумация на съдържание.

Жоао Алмейда, съосновател и технически директор в OpenNode, говори за новата разработка и казва:

“Нашето партньорство ще позволи на създателите на съдържание в екосистемата Substack да приемат плащания с биткойни и да задържат печалбите си в биткойни или да конвертират в предпочитана валута. Писателите и подкастерите се стекоха в Substack, за да си възвърнат творческата и финансова свобода, а биткойн е естествен вариант”.

Биткойн набира популярност

Ходът на Substack сигнализира за нарастващ интерес към криптовалутата от публикациите.

През април списание TIME позволи на читателите да купуват цифровите му абонаменти с биткойн и други 31 криптовалути. TIME си партнира с Crypto.com, за да улесни инициативата.

През това време главният технологичен директор на TIME, Бхарат Криш, заяви, че приемането на криптовалутата като начин на плащане идва от ангажимента на TIME за дигитална трансформация да възприеме новите технологии и да работи в тясно сътрудничество с иновативни фирми като Crypto.com, за да реализира идеите си.

Биткойн се превръща във все по-популярен вариант на плащане след няколко фирми в много индустрии, което позволява на клиентите да използват крипто като официален начин на плащане за своите стоки и услуги.

Източник