Stripe може да възобнови плащанията с Bitcoin, след тригодишно спиране на услугата

Blockchain.News

Ирланско-американската компания за финансови услуги и софтуер като услуга Stripe вероятно ще възобнови услугите си за плащане в ботийкни в близко бъдеще – ход, който компанията спря още през 2018 г.

Както разкри съоснователят и главен изпълнителен директор на фирмата Джон Колисън по време на събитие в Дубай, организирано от CNBC, “криптовалутата очевидно означава много различни неща за много различни хора”, като отбеляза, че по-голямата част от аспектите на криптовалутата, които се използват като спекулативни инвестиции, “не са от такова значение за това, което правим в Stripe”.

Колисън заяви, че тази вероятност не може да бъде изключена, когато беше попитан дали компанията ще поддържа плащания с биткойн някога отново. “Все още не го правим, но мисля, че не е невъзможно да го направим”. Колинсън призна, че;

“В последно време има много разработки, които целят да направят криптовалутите по-добри и по-специално мащабириуеми и с приемливи разходи като метод за плащане”.

През последните няколко години няколко приложения за плащания в САЩ и по света преминаха към интегриране на плащания с биткойн. Видни примери за това са PayPal, Cash App и брокерски платформи, включително Robinhood и eToro. Макар че предизвикателствата на нестабилността, които направиха Stripe да спре услугата преди около три години, все още са присъщи, оттогава насам индустрията е значително по-зряла.

Досега Stripe не е стояла настрана, фирмата е наела екип от експерти, които да помагат за разработване на крипто и “Web3” подхода. Stripe е една от най-ценните финтех компании в света и в момента са оценява на около 95 млрд. долара, което я прави виден играч в екосистемата за разплащания.

Blockchain.News