Главният изпълнителен директор на Stellar Дeнел Диксън се присъединява към панел на МВФ за трансграничните плащания

Главният изпълнителен директор на Stellar Денел Диксън се съгласил да участва в годишната среща на Международния валутен фонд (МВФ) по-късно днес, за да обсъди ролята на частния сектор за справяне с ограниченията на трансграничните плащания.

Stellar е мрежа с отворен код за валутни разплащания и дава възможност да се създават, изпращат и търгуват цифрови валути под всички форми на пари – независимо дали става въпрос за фиатни валути каато долар или юани или за криптовалути като Bitcoin, почти всичко.

Главният изпълнителен директор Денел Диксън, която е ръководител на Stellar за създаване на синергия в световните финансови системи чрез блокчейн, ще се появи на панела заедно с Джонатан Дармапалан, главен изпълнителен директор на eCurenncy също ще присъства и Рори Макфарквар, старши вицепрезидент, MastarCard, и главният изпълнителен директор на Celo – Рене Райнсберг.

Панелът на МВФ ще бъде показан черз уебкаст, а панелът на Диксън ще започне в 9 часа ЕТ по-късно днес. Панелът за трансгранични плащания в частния сектор на Диксън и веднага след това ще последва панелът на създаване на политики в 8 часа сутринта, в който ще бъде разгледано ползите и рисковете от трансгранични плащания с цифрови валути и техните за политиката, според МВФ.

Други членове на панела ще бъде и Пауъл са Агустин Карстенс, главен мениджър на Банка за международни разплащания, също ще участва и Нито Шамсия, управител на Bank Negera, Malaysia, и губернаторът на финансовата администрация на Саудитска Арабия – Ахмед Абдулкарим Алхолай, чиято централна банка си сътруничи с OAE на платформа за транзакции, базирани на блокчейн.

Въпреки че не е ясно дали тя ще включена в дискусията на Пауъл – Федералният резерв се разраства по отношение на технологиите за цифрови плащания, тъй като пандемията от COVID-19 подчерта необходимостта от осигуряване на по-бързи методи за облекчение. Централната банка на Съединените щати обяви ускорено развитие на собствената си платформа – FEDNow, а също така работи върху CBDC, известна като цифров долар.