Южнокорейските банки печелят два повече приходи от крипто транзакциите през второто тримесечие

Blockchain.News

Въпреки големите колебания на пазара на криптовалутите през второто през второто тримесечие на тази година, южнокорейските банки се радват на рязко увеличение на приходите от такси за транзакции с криптовалути.

“Трите банки в партньорство с борси за криптовалути – k-bank, NH Nonghyup Bank и Shinban Bank – направиха общо 16,9 милиарда вона (14,71 милиона долара) от такси за транзакции на четирите борси за криптовалути, за които представляват сметки с истински имена – Upbit, Bithumb, Coinone и Korbit .

Крипто транзакциите минават своя връх

Натрупваните приходи на трите южнокорейски банки са повече от два пъти над 7 милиарда вона, приблизително 6,08 милиона долара, постигнати през първото тримесечие. Следователно, това показва, че крипто транзакциите в Южна Корея са преминали своя връх през второто тримесечие на 2021 г. въпреки значителните колебания на пазара на криптовалутите.

Например, биткойн отпадна повече от половината от стойността си от рекордно високите стойности от 64,8 хиляди долара, регистрирани в средата на април мъз основа на фактори като засилено потушаване на крипто добива от китайските власти. Водещата криптовалута спадна до 28 000 долара, тъй като повече от 90% от капацитета на китайския криптодобив беше възпрепятстван.

Въпреки това, Bitcoin продължава да възвръща загубените си позиции, тъй като се движи около нивото от 46 000 долара по време на търговията в рамките на деня, според CoinMarketCap.

Крипто акаунтите се увеличиха пет пъти

Според доклада:

В сравнение с началото на годината броя на сметките се е увеличил пет пъти, а салдото по депозитите се е увеличило четирикратно, а лудостта на монетите все още не е приключила, като цените на биткойн наскоро отново тръгна нагоре”.

Затова повече участници се присъединиха към крипто пространството.

Междувременно крипто сделките се свеждат до игра на най-високия участник, като се иа предвид, че те привличат погледа на по-големи играчи като капиталови пенсионни фондове и мастни акции. В резултат на това се наблюдава покачване на цените.

Източник