Сингапур влиза в консорциума за Blockchain ASEAN, за да насърчи информираността относно иновациите

Coin.Idol

На 21 април Сингапурската блокчейн асоциация подписаха меморандум за разбирателство с още шест държави в регионите на Югоизточна Азия и Тихия океан. Целта беше да се създаде консорциум и да се насърчи образованието по блокчейн и да се намали предпазливостта по отношение на криптовалутата.

Сингапур осъзнава, че неговата индустрия за цифрови иновации трябва да расте, за да е в крак със световните тенденции. Въпреки това вътрешните блокчейн и криптовалутни стартиращи компании все още се сблъскват с известни трудности въпреки благоприятната среда.

Липса на образование

По-рано CoinIdol разпространи съобщение, че финансовия орган на Сингапур (MAS) e издал предупреждение за гражданите да не се занимават със стартиращи компании с криптовалута, които не са правилно регистрирани от регулатора.

Ходът имаше за цел да информира хората, че не са защитени в случай на сътрудничество с нерегистрирани компании, тъй като регулаторът няма да предприеме никакви законови мерки. Това означава, че сингапурците ще страдат от много бройни измами от бранша.

2ecb21bf5742a0fe7d9089b13a8044c3

Поради тази причина образованието по блокчейн и криптовалута е жизненоважно като за правителството, така и за гражданите. Правилното осъзнаване и разбиране на технологията ще позволи на потребителите да избягват измамници. В същото време повишаването на информираността на правителството би насърчило по-добри и по-балансирани регулации за осигуряване на стабилен растеж на целия сектор.

За да направим това възможно, новосформираният консорциум ще позволява редица средства, включително уеб семинари, обучения и събития както за потребители, така и за собственици на форми. Освен това тя планира да си сътрудничи с местните власти за организиране на образователни програми за регулиране. Освен това консорциумът планира да изгради пул от специалисти по блокчейн и криптовалута.

В дългосрочен план този ход може да осигури още по-тясно сътрудничество между правителствата и бизнеса. Например, специалистите по спазване на законодателството може да са от полза за сътрудничество на подходяща и удобна рамка за привличане на бизнес в региона, като по този начин подобрят благосъстоянието на гражданите.

Нарастване стабилно

В момента сингапурската блокчейн и крипто индустрия изглежда процъфтява, тъй като броят на предприятията, влизащи в страната, нараства. Според Чиа Хок Лай, съпредседател на Blockchain Association Singapure, броят на бизнесите и институционалните играчи в областта на блокчейн и криптовалутата се е увеличел значително през преходната година. Няколко големи компании като Chainalysis са създали своето регионално седалище в Сингапур.

9b063f1828366fe182f329a6144da778

Притокът на стартиращи компании създава нужда от работни места. На свой ред новите работни места изискват професионални умения. Това е, което консорциумът на ASEAN планира да направи: повишаване на осведомеността за създаване на по-благоприятна среда за развитие на индустрията на блокчейн и криптовалути и изграждане на група от таланти, за да се осигури предоставяне на експертни познания за нарастващите бизнес изисквания.

С всичко това, икономиката на региона може значително да се възползва от този зараждащ се сектор, тъй като нарастващата общност ще го постави в челните редици на иновациите и прогреса.

Източник