Документи на SEC показват, че BlackRock е реализирала печалба в размер на 369 137 долара от своите фючърси върху Bitcoin

Blockchain.News

Текущото подаване на информация в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) показва, че BlackRock Inc е разширила разнообразието от своите фючърсни договори да биткойн от първото тримесечие на 2021 г. насам.

Във вторник, 28 септември, в подадена до Комисията по ценни книжа и фондовите бърси информация се посочва, че от юли насам компанията за управление на ивестиции BlackRock е спечелила 369 137 долара от фючърси върху биткойн.

Според подадената информация фондът Blackrock Global allocation е държал 54 фючърсни договори за биткойн на CME,чийто срок е изтекъл на 27 август, и договорите са понесли на базираната в Ню Йорк инвестиционна компания печалба от 369 137 долара.

На 31 юли фондът BlackRock Global Allcation закупи 54 фючърсни договори за биткойн, издадени чрез CME (Чикагската стокова борса). Договорите изтекоха на 27 август и бяха на стойност 10,8 млн. долара, като поскъпнаха с 369 137 долара.

Печалбата от фюбърсите върху биткойн представляват около 0,00138% от фонда BlackRock Global allocation или 8,91% BTC към момента на писане на статията.

BlackRock е най-големият мениджър на активи в света с общо управление на активи за над 9,5 трилиона долара.

През януари BlackRock подаде документи за перспективи в SEC, с които сигнализира за потенциала си да инвестира във фючърси върху биткойн. В документите се посочва, че два конкретна фонда (BlackRock Strategic Income Opportunities Portfolio и BlackRock Glocbal Allocation fund) ще участват в търговията с фючърси върху биткойн.

През април BlackRock е спечелила 360 000 долара от фючърси върху биткойн от януари насам. Според данните на Комисията по ценните книжа и фондовите борси Global Allocation Fund на BlackRock е притежавал 37 фючърси договори за биткойн на CME, чийто срок е изтекъл в края на март.

Търсенето на фючърси върху Bitcoin се понижава

Този път печалбата на BlackRock от фъчърси върху биткойн идва в момент, когато търсенето на такива продукти е намалява, което е пречка за биткойн.

Миналата седмица инвеститорска бележка на инвестиционната банка JP Morgan показва, че големите инвеститори вече търсят фючърси върху Етериум (EThereum) вместо върху Биткойн (Bitcoin).

JP Morgan приписа случващото се на слабото търсене на биткойн фючърси от страна на институционалните инвеститори.

JP Morgan заяви в бележката си за инвеститорите, че интересът към фючърсите върху Етериум (Ethereum) показва много по-голямо търсене, отколкото към фючърсите върху биткойн, от страна на институционалните инвеститори – големи фирми, като например хедж фондове, които разполагат с огромни парични средства за игри.

В бележката се съобщава, че този месец фючърсите върху биткойн на Чикагската стокова борса (CME) са се търгували под цената на биткойн.

Когато има голямо търсене на биткойн, фючърсите обикновено се търгуват на по-високи цени от действителната криптовалута. Но според данните на CME през септември случаят не е такъв.

Вместо това от август насам инвеститорите насочват вниманието си към фючърсите върху Етериум, а 21-дневната среда премия за фючърсите върху Етериум нарасна с 1% повече от цената на криптовалутата, заяви JP Morgan.

Но въпреки интереса към фючърсите и двете криптовалути изпитват затруднения. В момента биткойнът се търгува на цена 42 229,95 долара, докато цената на етериум е 2 910,23 долара.

Blockchain.News