Samsung стартира нови блокчейн проекти и ще се насочат към прозрачно проследяване на медицината

Samsung стартира нови блокчейн проекти и ще се насочат към прозрачно проследяване на медицината

Samsung SDS ще проведе серия от пилотни проекти през ноември, за да тества управлението на разпространението на лекарства, задвижвани от блокчейн технология. Целта на тези тестове е да гарантират прозрачност в процеса на проследяване на фармацевтичните лекарства.

Според „Yankup“, Samsung Group обявява пилотните програми, наречени „Разрушителни иновационни технологии за проследяване на историята на разпространение на лекарства“, по време на сесията на „BioPharma Cold Chain Logistics“ в Сеул, Южна Корея.

Длъжностни лица от Samsung SDS също заявиха, че са подали „няколко“ заявления за участие на пилотни проекти от неназовани фармацевтични фирми, дистрибутори и дори медицински инструкции в Южна Корея.

Лий Ън -младши, старши изследовател в Samsung SDS, заяви, че пилотните проекти ще се тестват между три и шест месеца, коментирайки:

„Чрез услугата за управление на историята на разпространението на лекарства е възможно да се спазват разпоредбите и иновациите в бизнеса чрез внедряване на специфично за продукта управление на историята, проследяване на историята на разпространение в реално време и функции за автоматично отчитане“.

По време на съобщението ИТ клонът на Samsung заяви, че пилотните проекти ще се състоят с IoT услуга за проследяване на температурата, която ще бъде внедрена заедно с автоматично управление на на историята за входящи и изходящи стоки. Това е избрано „за минимизиране на ръчно въвеждане на данни“, проверка на връщанията и колекциите с подкрепата на защитена бази данни.

Ако успеят, тези пилотни проекти ще бъдат комерсиализирани след преминаване на спазването на националните и чуждестранните регулаторни изисквания през юни следващата година. Лий сподели пред местните медии:

„Стойността на блокчейна в здравната индустрия се очаква да нарасне от 176,80 милиона долара през 2018 г. До 5,61 милиарда долара през 2025 г., а до 2025 г. Се очаква 55% от здравните решения да преминат към блокчейн за търговски цели.

В град Тегу, четвъртият по големина град в Южна Корея, наскоро обяви плановете си да отпусне над 6 милиона долара за обучение на блокчейн и изкуствен интелект.