Ripple най-вероятно ще премести компанията Blockchain в Япония, каза изпълнителния директор на SBI Holdings

Изглежда, че компанията Ripple Labs може да облагодетелства Япония пред други страни, когато обмисля за ново седалище извън Съединените щати.

Япония, облагодетелствана от Ripple

Йошитака Китао разкри подробност в брифинг за пресата. Изпълнителния директор на японския корпоративен гигант SBI Holdion каза, че след всички потенциални кандидати за хора на Ripple, по-специално Сингапур, Швейцария, Обединените арабски емирства, Великобритания и Япония, последният е „водещият кандидат“ по избор за операции Ripple (XRP) ако трябва да напуснат САЩ.

По време на брифинга Китао посочи, че SBI Holding вече е инвестирал в Ripple, което може да послужи като обосновка защо Япония би била правилен избор за Ripple, ако действа според желанията си за преместване. Изглежда, че други индикации предполагат, че Япония вероятно е първият избор на основателят на Ripple Крис Ларсен и изпълнителния директор Брад Гарлингхаус, тъй като и двамата вече са изразили отношението си към Япония.

SBI Holding и Ripple – финтех партньори

Двамата обявиха публично, че поради липсата на крипто-регулаторна яснота в Съединените щати, може да обмислят други държави за Ripple операции, тъй като ще бъде по-полезно за XRP сделките и бизнеса, свързани с криптовалута като цяло. Гарлингхаус по-рано каза:

„ Япония беше една от най-силните ни пазари. Имаме много успешно партньорство там с група, наречена SBI. Те всъщност са най-големият ни външен инвеститор и главният изпълнителен директор Китао-сан, е новатор и пионер в много неща около финансите и технологиите (на Fintech).

Ripple подкрепя MoneyTab

Положителното настроение към Япония изглежда се засилва наскоро. Ripple подкрепи SBI Holding, като инвестира в дъщерното си дружество, платежна компания, наречена MoneyTab. Според официалния доклад, публикуван от японска банка:

„MoneyTab разработва платформа за плащания от следващото поколение, която използва технологията на Ripple за насърчаване на 24-часови плащания в реално време. Компанията, използвайки такова решение, предлага приложение за смартфон MoneyTab.

При допълнително обяснение на функциите на MoneyTab, доклад гласи:

„ MoneyTab позволява на потребителите да извършват между банкови сметки в собствената си банка или в друга банка чрез банкова сметка, телефонен номер или QR код, като се отличават от други услуги за мобилни преводи с функцията си за плащане с QR код.“

С това партньорство Ripple и SBI Holding, захранваната от Ripple технология може да се използва все повече в разплащателните слуги в Япония, за да осигури безпроблемно преживяване на транзакции за японски клиенти. Също така беше разкрито, че в близко бъдеще може да бъде създаден и задвижван от MoneyTab нов японски софтуер за банкомати като нова функция.

С подобрената интелигенция на технологията на блокчейн Rpple в Япония, приемането на технологията за разпределена книга може да бъде по-солно изразено в страната. Всъщност, въпреки глобалната пандемия на коронавирус, иновациите на блокчейн и приемането на цифрови активи се увеличават, според Ripple. На годишния отчет блокчейн докладва:

„Блокчейн решенията за плащания се мащабират; Все по-често се обмисля цифрови активи за управление на плащанията, особено когато са съчетани с блокчейн технология; Иноваторите в индустрията реализират значителен растеж, дори на фона на CIVID-19.

Докладът посочва, че в Северна Америка, Европа, Близкия изток и Африка, Латинска Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион знанията за блокчейн и криптовалутите са регистрирани на „огромните 82-94%“.

Ripple също отбелязва чрез предишно проучване, че на фона на COVID-19 индустрията на цифровите плащания е процъфтяла и дори впоследствие е ускорила ражтежа си. Проучването показва, че 99% от респондентите биха обмислили използването на цифрови активи за незабавна обработка на трансгранични плащания, което е повече от 94% в сравнение със статистиката за 2018 г.