Главният изпълнителен директор на Ripple заяви, че правната битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси се очаква да приключи през 2022 г.

coinspeaker.com

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн разплащания Ripple Labs Inc, заяви, че продължаващата съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) бележи “добър напредък”, без да се съобразява с бавния съдебен процес.

Както съобщава CNBC, Гарлингхаус заяви, че според него цялата съдебна битка вероятно ще приключи през следващата година. “Виждаме доста добър напредък въпреки бавно развиващия се съдебен процес”, каза Гарлингхаус пред Дан Мърфи от CNBC. “Ясно е, съдията ни задава добри въпроси. И мисля, че съдията осъзнава, че не става дума само за Ripple, а за по-широки последици”.

Срещу Ripple беше заведено дело от оглавяваната тогава от Джей Клейтън Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за нарушаване на законите за ценните книжа, тъй като фирмата беше обвинена, че е продавала нерегистрирани ценни книжа на XRP на инвеститори в САЩ. Ripple отхвърли твърденията на компанията, тъй като поддържаше тезата, че използването на XRP за захранване на операциите ѝ е лишено от принуда за инвеститорите и че монетата се използва само като платежни инструменти.

Ripple предоставя платежни инфраструктури, които позволяват на хората да прехвърлят пари от едно лице на друго. Ripple e разработила редица продукти, които се захранват от монетата XRP, и фирмата е основният орган, участващ в изграждането на практиката за използване на криптовалутата, чиято пазарна капитализация сега е над 48 млрд. долара.

Правната битка между SEC и Ripple се отрази на растежа на монетата XRP, тъй като тя изостана от повечето алткойни през тази година. Въпреки този забавен растеж XRP е нараснала с повече от 133% от началото на годината досега по данни на CoinGecko.

Правната битка за Ripple: необходимост от ясни правила

Правната вражда между Ripple и SEC подчерта необходимостта от по-ясна регулация, тъй като регулаторите на пазара засилват репресиите си срещу криптовалутната индустрия. Брад Гарлингхаус посочи Съединените щати като страна с много неясни правила, регулиращи криптовалутите.

Докато американските регулатори определят Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) като стоки, главният изпълнителен директор на Ripple не успя да се примери с основанията за обозначаването на монетите XRP като сигурност. Според доклада на CNBC Гарлингхаус заяви, че Обединените арабски емирства, Япония, Сингапур и Швейцария са премери за държави, които показват “лидерство”, когато става въпрос за регулиране на криптовалутите. Тази година азиатските гиганти, Китай и Индия се разправиха с индустрията в много тревожен обрат.

Шефът на Ripple определя проучването на регулациите в различните държави като много положителна посока на развитие. Платформите за търговия с цифрови валути и формите, предлагащи директни услуги с криптовалута, се стремят да се съобразят с местните разпоредби, тъй като мнозина предвиждат бъдеще, в което регионалните разпоредби ще бъдат решаващ фактор за това кой управлява пазара/индустрията.

coinspeaker.com