Главният изпълнителен директор на Ripple открива конференцията Swell, обсъждайки текущия глобален пейзаж на плащанията

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус току-що откри Ripple Swell 2020, който се фокусира върху текущия глобален пейзаж на плащанията. Ripple Swell е годишна конференция, която сближава и вдъхва доверие на хората в света на разплащанията, финансовите услуги, технологиите и политиката при блокчейн технологията, за да обсъдят по-добри начини за движение на парите в световен мащаб. Има лектори от международни организации като Световната банка и Световния икономически форум.

За Ripplе Swell Махаеш Утамчандани от Групата на Световната банка обяснява значението на цифровите плащания, той споделя:

„ Ако всяко правителство цифровизира съществуващите си социални плащани, до сто милиона повече хора в световен мащаб биха могли да получат достъп до финансови услуги, а разликата в достъпа между мъжете и жените да намалее с до 20% в някои страни“.

Ripple има версии за замяна на SWIFT и улеснява при глобалните плащания и се развиват иновациите при дигиталните плащания. Но понякога регулирането може да не стимулира иновациите.

Конференцията се осъществява по време на затягане на правилата в САЩ за криптовалутите. На 08-ми октомври, DOJ съобщи за разпространението на доклад „Крипто изпълнима рамка“. Той заяви, че иновациите трябва да следват законите. Много лидери в бранша изразиха загрижеността си относно доклада.

Ripple, като американска кампания, също се чувства засегната. Главният изпълнителен директор на Ripple туитва поледователно няколко паста, в които изравя своите опасения и тревоги издадени от DOJ. Той изтъква:

„Липсата на единна национална регулаторна рамка поставя американските иновации и американските кампании в значително неравностойно положение. Всичко, което искаме, е равнопоставеност – ако трябва да се преместим в друга държава, за да получим, тогава това е пътят, по който ще трябва да поемем“.

Ripple Swell ще обсъди по-вълнуващи иновации при плащанията, но също и герулаторните проблеми.