Доказателство за залог започва да функционира в Ethereum

BulChain.com

Биткойн дава лошо име на блокчейн технологията, тъй като консумира толкова много енергия – само за да създаде нов блок на около всеки 10 минути. В основата му е методът за доказване на работата, тъй като гарантира, че би било твърде скъпо да се осигурят изчислителни ресурси, за да се компрометира мрежата. Това се определя като доказателство за работа (PoW) и успява да създаде стабилна криптовалута, а води до разхищение на енергия.

Ethereum подобрява този подход, като възнаграждава миньорите за тяхната работа с газ (известен като Ether), но това все още се основава на доказателство за работа. За да се преодолее този проблем, Ethereum 2.0 има за цел да го реши, като предостави доказателство за залог (PoS), при което възлите – определени като стакери – трябва да приложат финансов залог, за да бъдат част от консенсусната мрежа. Тъй като това състояние е скъпо, а наградите са изгодни, стакерите трябва да осигурят стабилна инфраструктура. По този начин ще преминем от “миньори” към “стакери”, и което би трябвало значително да намали използваната енергия. Заедно с това може да наблюдаваме повишаване на скоростта на трансакциите, като се използва новоопределеният метод на шардиране.

Както, така и днес, майнът на Ethereum беше разклонен, за да се премине към PoS. През последните няколко месеца този PoS беше тестван в тестови мрежи, но те нямат същия размер като мейнната. Тези трансакции са описани тук.

1*4RgQ6JxoM9pOr

Наред с пестенето на енергията се надяваме, че Ethereum ще може да увеличи скоростта на трансакциите си и може би да се спазари с тарифите, които Visa може да осигури. Това табло показва, че са обработени над 1,8 милиона трансакции, а средното време за блокиране е 14,8 секунди.

1*GGhX9AmY5NNMzIW OoIa7A

Няколко основни неща за Ethereum

Вместо да отнема около 10 секунди, за да се създаде нов блок, Ethereum успява да създаде нов блок на всеки няколко секунди [тук]. Тук можем да видим, че всеки блок се създава за по-малко от 10 секунди и че в този случай един блок има между 58 и 131 трансакции:

1*LHcFSsJBM7HSBU57hH iwA

За добива на тези блокове миньорите получават възнаграждение от около 2 Ether. Ethereum гарантира, че нито един пул за добив няма повече от 51% от мощността за хеширане. Всяка трансакция също се таксува с известно количество Ether, което варира в зависимост от количеството работа, която трябва да извърши миньорът.

В заключение:

Един от губещите на борсата днес беше NVIDIA и това може да се дължи на факта, че търсенето на графични процесори вероятно ще намалее с появата на PoS в Ethereum.

И така, създадената през 2015 г. разпределена счетоводна книга сега се развива на ново ниво. Като цяло, това е малко като да се опитваме да монтирате усилвател на двигателя на автомобила си, докато той се движи със 100 мили в час. Резултатът от този тест сега ще послужи за действителното въвеждане на пълния модел на PoS… така че следете това място!

BulChain.com

Default image
БУЛЧЕЙН
Articles: 319