Изпълнителният директор на PayPal приви първа покупка на биткойни с нова услуга за крипто плащания

U.Today

Главният изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман записа видеоурок, който предлага поетапно ръководство за това как да използваме новата услуга за плащане на криптовалута на компанията.

Шулман посети уебсайта на търговец на дребно Bronco Western Wear, за да закупи чифт любими щраусови ботуши.

След като избира размера си, отива на страницата за плащане и прави поръчката си, след това избира биткойн, за да плати покупката си от $ 299.

Изпълнителният директор обяснява, че крипто вече може безпроблемно да се използва като източник на финансиране вместо салдото на PayPal или кредитна карата.

Още един удар от PayPal

Шулман лично държи биткойни от години, но PayPal се все още се опасява да влезе активно на крито пазара, но в края на 2020 г. предприе тази стъпка, като позволи на своите клиенти да купуват и държат цифрови активи.

По-рано днес компанията обяви, че новата услуга за криптовалути – която позволява на потребителите да плащат за стоки в BTC и три други криптовалути – скоро ще стане достъпна за 29 милиона търговци.

След съобщението Bitcoin възобнови възходящата си линия, като се приближи до границата от 60 000 долара.

Струва си да се отбележе, че за разлика от Tesla, търговците всъщност няма да получават и пазят крипто, тъй като той автоматично се преобразува в фиатни пари.

Източник