PayPal ще даде възможност за извършване на разплащания с криптовалути

По време на криптовалутния бум дигиталните пари бяха предимно спекулативни инструменти, а не стандартни финансови средства за разплащане. Но тази ситуация може да се промени още сега, защото платежната услуга на PayPal възнамерява до края на седмицата да предложи на своите 325 милиони клиенти възможност да се разплащат с криптовалута.

Слуховете за тази възможност започнаха да се появяват в началото на месец юни тази година, но сега уеб порталът CoinDsek съобщи, че още тази седмица PayPal официално ще обяви възможност на криптовалутни разплащания. Очакванията са американска брокерска компания Paxos да стане реализаторът но новата инициатива на PayPal относно разширяване на достъпа до криптовалутите на широк кръг потребители.

В операциите с криптовалутите ще влезе в действието и отдела Venmo, който е част от PayPal. Платформата Square вече поддържа транзакциите с криптовалути и предлага и площатката Robinhood за електронно търгуване на активи.

Навремето PayPal стана популярен след клиентите на интернет магазините и онлайн сървърите благодарение на изключително лесното си използване, надеждност и висока скорост на транзакциите. Ако сега PayPal заедно със своите партньори успее да направи и операциите с криптовалути така лесни, то това отново ще направи популярни дигиталните пари, които вече ще започнат да се използват като стандартно средство за разплащане.