Bitfinex ще пусне нова платформа за сигурност и предлагане на жетони контролирана от Казахстан

Blockchain.News

Една от големите борси за криптовалути, основана през 2012 г., Bitfinex, стартира нова платформа за сигурност (STO), регулирана от Казахстан.

Платформата ще предостави на потребителите голям брой по-разнообразни финансови продукти, главно акции и облигации, базирани на блокчейн и инвестиционни фондове.

Компанията обяви че Bitfinex Securities ltd, доставчик на инвестиционни продукти в рамките на Bitfinex, е получила одобрение от националния финансов център на Казахстан, Международния финансов център Астана (AIFC), и стартира регулирано инвестиционна борса.

Паоло Ардионо, главен технологичен директор на Bitfinex Securities, заяви, че инвестиционната борса ще има независима система в Казахстан, специална икономическа зона. Той добави още, че:

“Финансовата рамка на AIFC се основава на най-добрите стандарти от развитите финансови центрове като Великобритания, Сингапур, Абу Даби и Дубай. Казахстан е нововъзникващ център на Азия, който е географски добре разположен да обслужва нашите азиатски и европейски пазари и е готов да играе важна роля в тази възникваща алтернативна финансова система.”

Според официалното съобщение платформата за ценни книга Bitfinex продължава да търгува на борси за цифрови жетони. Функционирането и обслужването са на разположение денонощно, за да предоставят на глобалните инвеститори евтини, високоефективни и оптимизирани възможности за финансиране и навлизане на световния пазар за търговия с ценни книжа.

Bitfinex публикуваха съобщение:

“Платформата Bitfinex Securities е предназначена да улесни набирането на капитал за емитиране, които искат публично да се търгуват техните токенизирани ценни книжа чрез лесно достъпен процес за стартиране на търговия”. Тази значима стъпка за индустрията ще разшири достъпа до различни иновативни финансови продукти, включително по-специално акции и облигации, базирани на блокчейн, заедно с инвестиционни фондове.”

Още през юли тази година Казахстанската асоциация на индустрията на блокчейн и центрове за данни обяви, че борсите за криптовалути, регистрирани в Международния финансов център в Астана (AIFC), скоро ще започнат да работят с местни банки, за да позволят на своите клиенти за имат възможност да извършват сделки с криптовалути официално.

Правителството на Казахстан прави планове за привличане на 738 милиона долара инвестиции, свързани с криптовалути и дейности свързани с дигитален добив, създаден е национален план за следващите три години, както съобщава Blockchain.News на 17 юни 2020 г.

Източник