MoneyGram замразява Ripple Partnership поради съдебния иск от SEC

Blockchain.News

MoneyGram обяви, че временно ще преустанови използването на XPR и ще се оттегли от партньорството си с Ripple Labs, тъй като бъдещето и стартирането на блокчейн остава не сигурно поради жалбата SEC, насочена към тях.

Партньорството на Ripple с MoneyGram започна през юни 2019 г. и трябваше да продължи до юни 2023 г. Ripple преди това е платило на MoneyGram, за да използва XPR за международни и трансгранични плащания и това продължава от установеното пилотно споразумение между двете компании през 2018 г.

След споразумението MoneyGram направи 61,5 милиона долара от такси за развитие на пазара благодарение на Ripple. Гигантът за парични преводи обаче заяви в понеделник, че “не планира никакви ползи от таксите за развитие на пазара на Ripple през първото тримесечие” от 2021 г., огромен контраст от това, когато MoneyGram генерира 12,1 милиона долара такси за развитие на пазара през първото тримесечие на миналата година.

По-късно се пояснява:

“Поради несигурността относно текущите им съдебни спорове с SEC, Компанията спря търговията на платформата на Ripple”.

Всички стимули за плащания от Ripple до moneyGram за използването на XRP са изброени като “такси за развитие на пазара”, което по същество представлява парична компенсация за осигуряване на ликвидност на ликвидната мрежа на Ripple при поискване.

През 2018 г. MoneyGram фигурира след една от най-големите компании, които публично обявиха, че пилотират XRP криптовалутата на Ripple в своите услуги за парични преводи.

Използването на XRP от MoneyGram обаче е временно спряно предвид текущата правна битка между Ripple Labs и Американската комисия по ценни книжа и борси. SEC твърди, че XRP е нерегистрирана ценна книга и поради това жалбата поставя Ripple labs и нейните водещи ръководители в нарушение на федералните закони за ценни книжа.

Искът SEC прави XRP непопулярен сред борсите

След съдебното дело на SEC срещу Ripple, много борси за криптовалути също се преместиха, за да премахнат или спрат XRP търговията на своите платформи, за да избегнат правни усложнения. Дори тези, които не са го направили, са предупредили, че в крайна сметка може да бъдат принудени да последват примера им, тъй като ликвидността на партньорските борси и платформи за XRP, където може да се търгува, става ограничена.

Преминаването от много криптоплатформи към премахване на XRP обаче не обезсърчи фирмата, тъй като по-рано разкри, че повече от 90% от клиентите на RippleNet са били разположени извън САЩ.

В момента XRP успя да преодолее нивото от $0.50 за пореден път, въпреки драстичното поставяне след като SEC обяви, че съди Ripple. Той се възстанови от минимума от $ 0.30 и сега се търгува на около $ 0,5370 на CoinMarketCap по време на писането. Това, което може да поддържа цената му над нивото, може да е фактът, че XRP се търгува силно в Азия.

Източник: