Mataverse ще донесе големи инвестиции, смятат от Morgan Stanley

blockchain.News

Според Morgan Stanley в изследователската тема от четвъртък Mataverse е процъфтяваща инвестиционна тема, а фондовете сектори вече се възползват максимално от нея.

Тъй като големи компании като Morgan Platforms (бившата Facebook) и Microsoft вече започнаха да изграждат метаверсии на собствените си фирмени платформи, следващото голямо нещо в интернет привлече голямо внимание от страна на инвеститорите и компаниите.

Според доклада компаниите, които могат да се възползват от Mataverse, включват акции в областта на технологиите и игрите. Акциите на Roblox, платформа за онлайн игри и система за създаване на игри, която в момента изгражда собствената метавселена, вече се движат в съответствие с тенденцията.

Понастоящем метавселената не съществува в “най-чисттат си форма”, но много компании вече изграждат свои собствени версии, което увеличава инвестиционните перспективи, смятат от Morgan Stanley.

Според мултинационалната инвестиционна банка “истинска” метавселена е само когато е възможна оперативна съвместимост между всички компании, което ще отнеме време.

Междуфирменото сътрудничество, което позволява на потребителите безпроблемно да преминават през милиони изживявания и да насят своите цифрови аватари и притежания със себе си, се очаква да отнеме още много години, тъй като метевселената все още е в начален стадий.

Докладът описва метевселената като “виртуален свят за потапящи съвестни преживявания, който е постоянно достъпен и където потребителите могат да изследват огромен брой преживявания едновременно” и “в рамките на тези преживявания хората по целия свят могат да се срещат, играят, гледат, търгуват и научете чрез милиони преживявания”.

“Тя (метавселената) може да фундаментално да промени средата, чрез която общуваме с другите”. сподели стратегът на капиталите Едуард Стенли.

Докладът също така посочва, че в момента целевата аудитория за метавселената са млади геймъри предимно под 17 години, но се отбелязва, че средната възраст нараства с разширяването на метавселената.

В Азия, Южна Корея в момента се разглежда важен център, тъй като нейните повече от 400 технологични фирми биха могли да ускорят оперативната съвместимост на метавселената в бъдеще.

Blockhain.news