Metaverse ще бъде пазар за трилиони долари в бъдеще: Grayscale

Blockchain.News

В четвъртък гиганта за инвестиции н криптовалути Gryascale публикува доклад, в който се посочва, че до 2025 г. приходите н света на виртуалните игри може да нараснат до 400 млрд. долара.

Докладът, означава “Mataverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economy”, се фокусира основно върху припокриването на виртуалните игри и начина на живот, като в същото време се говори и за бъдещия потенциал да развитие на блокчейн технологията в областта на цифровия свят в близко бъдеще.

Grayscale заяви, че Mataverse ще бъде пазар за трилиони долари, което показва, че инвестициите на потребителите във виртуалния свят на игрите могат да се увеличават от 180 млрд. долара през 2020 г. до 400 млрд. долара през 2025 г.

В проектите като Decentrakand – децентрализирана 3D платформа за виртуална реалност, която се състои от 90 601 парцела земя – потребителите могат да извършват ежедневни дейности като търговия, учене, общуване и приятели и други дейности, подобни на тези във физическия свят.

Бъдещите перспективи пред виртуалните светове показват, че възможностите за инвестиции ще продължат да нарастват с увеличаването на времето, което потребителите прекарват в тях. Подобно на физическия свят, спечелените инвестиции до известна степен рекламират и социалния му статус във виртуалния свят.

Неотдавна парче виртуален недвижим имот в Decentraland беше продадено за рекордната стойност от 2,4 милиона долара в криптовалута, както беше съобщено от Blockchain.News на 25 ноември.

Crayscale сподели,

“В сравнение с 10-те милиарда долара, които компании като Facebook планират да инвестират, и сумите, които биха могли да последват от други компании и компании с рисков капитал, Mataverse е в начален стадии на развитие”.

Директорът на изследването Дейвид Грайдър и анализаторът Мат Максимо от Grayscale заявиха, че Metaverse като взаимосвързан, експериментален, 3D виртуален свят ще формира трайна, притежавана от потребителите интернет икономика, която обхваща цифровия и физическия свят.

Metaverse все още се развива, но много ключови компоненти са започнали да се фокусират и революционизират всичко – от електронната търговия до медиите и развлеченията и дори недвижимите имоти, се посочва в доклада.

Blockchain.News