Mate планира да въведе виртуални токени: FT

Blockchain.News

Meta планира да въведе виртуални токени и криптовалути, съобщи Financial Times.

Според доклада гигантът на социалните медии се стреми да използва този цифров актив за възнаграждаване на творци и за отпускане на заеми и други финансови услуги.

Планът на Meta е в начален етап на развитие. Този ход идва в момент, в който компанията фокусира услугите си около метавселената – виртуална платформа, в която хората мотат да си взаимодействат , работят и играят.

Според Ройтерс токените биха могли да бъдат нов източник на приходи за Meta и тя би могла да получи контрол върху трансакциите в своите приложения и услуги, които включват Facebook, Instagram, WhatsApp и платформата за виртуална реалност Mate Quest.

Financial Time съобщи, че криптовалутите на Mate – вътрешно наречени “Zuck Bucks” – може да не се основават на технология, базирана на блокчейн, и са предназначени за метавселената.

Той съобщи също, че може да бъде въведен и централно контролиран от Meta жетон в приложението. В доклад се добавя, че тези токени могат да се използват за заплащане на любими създатели или за награждаване на хора.

Говорител на Meta заяви пред Ройтерс, че компанията се фокусира върху изграждането на метавселена “и това включва как могат да изглеждат плащанията и финансовите услуги”.

В същото време в плана на Meta са включени и нефунгибилни токени (NFT). Главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърк обяви миналия месец, че Instagram ще въведе NFTs в “близко бъдеще”.

Blockchain.News съобщи, че Зукърбърг се надява, че в близко бъдеще потребителите на Instagram ще могат да секат свои собствени NFTs в платформата. Въпреки това, “Не съм готов да обявя по някакъв начин какво точно ще бъде това днес”, каза Зукърбърг, като отказа да сподели подробности за това кога и как може да заработи рамката.

Blockchain.News

Default image
БУЛЧЕЙН
Articles: 319