MasterCard си сътрудничи с Bakkt, за да разшири решенията за криптиране и да се присъедини към програмата за лоялност

Blockchain.News

В понеделник, 25 октомври, платежният гигант MasterCard обяви сътрудничеството си с американската институционална борса Bakkt за разширяване на интегрираните решения за криптовалути и платежни услуги.

В съобщението се посочва, че това сътрудничество ще ускори достъпа на потребителите до екосистемата на цифровите активи. Потребителите ще могат да купуват, продават и държат цифрови активи на платформата за попечителски портфейл, поддържана от Bakkt, за да отговарят на нарастващото търсене на гъвкавост при криптирането, плащанията и възнагражденията.

За MasterCard това може допълнително да опрости издаването на бутикови крипто, дебитни и кредитни карти.

Освен за първи път това сътрудничество ще помогне на MasterCard да интегрира технологията за криптиране в своето решение за лоялност, което ще позволи на притежателите на MasterCard да използват криптовалута, за да печелят и харчат награди, е да използват криптовалути за обмен на плащания.

Шърли Хеймънд, изпълнителен вицепрезидент на MasterCard, заяви:

“Заедно с Bakkt и основавайки се на нашия принципен подход към иновациите, ние не само ще дадем възможност на нашите партньори да предполагат динамичен микс от възможности за дигитални активи, но и ще осигурим диференциално и подходящо потребителското изживяване.”

На 10 септември платформата за разплащания обяви придобиването на CipherTrace, като предложи на бизнеса мощна разузнавателна информация за крипто икономиката, тъй като цифровите активи продължават да се преплитат все повече с ежедневните дейности.

През юни по-рано американската институционална борса Bakkt пусна нова виртуална дебитна карта Visa, наречена “Bakkt Card”, за покупки на дребно по отношение на крипто трансакциите.

Blockchain.News съобщи на 19 октомври, Акциите на Bakkt Holdings Inc започнаха да се търгуват на Нюйоркската фондова борса (NYSE) в понеделник под символа “BKKT”.

Източник: