Примиерът на Люксембург иска нацията да бъде “дигиталният лидер” в блокчейна

cointelegraph.com

Една от най-малките държави в Европа се стреми да бъде сравнително прогресивна в приемането на блокчейн и криптовалути, според ръководството на страната.

Говорейки в предварително записано съобщение до присъстващите на конференцията в Люксембургската седмица на блокчейн, премиерът Ксавие Бетел каза, че страната планира да “продължава да гледа на пред” и ” да продължава да рискува”, когато става въпрос за иновативни технологии като блокчейн. Бетъл описва блокчейна главно за “криптовалути и свръх”, шеговито каза, че може да създаде независим маркер или NFT.

“Целта на моето правителство е да направи Люксембург дигитален лидер, който вече е”, каза министър-председателят. Природата на лидер е да продължава да напредва, вместо да запазва водещата роля в момента.”

Служейки като министър-председател от 2013 г., Бетъл поясни, че “не е техническо лице” или разработчик. Той обаче заяви, че е 100% убеден в технологията, която може да улесни живота ни и да ни помогне да се съсредоточим върху нашите човешки взаимоотношения”.

Мнозина смятат Люксембург за една от най-активните страни около блокчейн и криптото. Местното правителство преди това е определяло криптовалутите като “нематериални активи”, които не подлежат на данък върху дохода, докато не бъдат заменени от фиатните пари. Освен това страната е дом на разплащателната институция и крипто борса Bitstamp.

Седмицата на блокчейна в Люксембург е едноседмична конференция, организирана от Люксембургската лаборатория за блокчейн, която се провежда между 26 и 30 април.

Източник