KuCoin пуска новия си инкубатор и изследователски център KuCoin Labs

crypto-economy.com

KuCoin, базирана в IDG Capital криптовалутна борса, базирана в столицата Сейшел Виктория, стартира своя нов инкубатор, изследователски, инвестиционен и инкубационен център, Kucoin Labs, за да даде възможност за развитие на развитие на ранен етап.

KuCoin съобщи новината в прессъобщение в четвъртък, 15 април. Според съобщението, като първа стъпка, екипът на KuCoin е създал фонд от 50 милиона, за да намери следващия крипто скъпоценен камък и да даде възможност за развитие на ранен етап.

KuCoin, стартиран през 2017 г., в момента е глобална криптовалутна борса за множество цифрови активи и крипотвалути и KuCoin се превърна в една от най-популярните крипто борси.

Стартирането та тази инкубационна и изследователска програма не е новост за екосистемата на KuCoin. Предшественикът на KuCoin Labs беше “Програмата за инвестиции и инкубация на KuCoin”, която беше създадена през май 2018 г. KuCoin Labs ребрандирането на тази програма със стартирането на фонд 50 милиона долара. Според борсата KuCoin Labs ще събере група крипто експерти, които отдавна се занимават с пазарни проучвания, анализи, инвестиции и инкубации в крипто индустрията.

Сега портофолио проектите от предишната “KuCoin програма за инвестиции и инкубация” ще попаднат под чадъра на KuCoin Labs. Това означава, че сега разполага с протфолио от над 50 проекта, включително Arweave, MultiVAC, Ceritk, OneLedger, LUKSO и Ankr, в сектори като инфраструктура, DeFi и NFT.

Но програмата KuCoin Labs ще се фокусира не само върху прякото финансиране на проекти на ранен етап. Това ще “даде допълнителни възможности за разработването на висококачествени блокчейн проекти чрез маркетинг и PR подкрепа, подкрепа за бизнес партньорство, ускорен вторичен пазар, техническа поддръжка на блокчейн, прави съвети, бизнес планиране, дизайн на символична икономика и др. Програмата има по-амбициозни планове за бъдещето.

Дножи Лю, изпълнителен директор на KuCoin, коментира:

“Тъй като криптовалутната пазарна капитализация преминава 2 трилиона долара, KuCoin също отбеляза експлозивен растеж. Обемът на търговия на KuCoin за първото тримесечие се е увеличил с 465%, като ръстът на потребителите се е увеличил с 577%. С пускането на KuCoin Labs, KuCoin ще открие още скрити скъпоценни камъни в крипто пространството и ще даде възможност за тяхното развитие чрез различни предложения на KuCoin, включително предстоящата KuCoin Community Chain. Заедно ще се стремим към масовото приемане на блокчейн”.

Понастоящем KuCoin предлага спот търговия, маржин търговия, P2P фиат търговия, фючърсна търговия, залагане и кредитиране на своите 6 милиона потребители в 207 страни и региони по света.

Източник: