Потребителите на KuCoin Global вече могат да купуват криптовалути с дебитни/кредитни карти

Blockchain.News

Борсата KuCoin стартира фиатната си сметка KuCoin – начина, по който нейните клиенти по света могат да захранват сметките си с дебитна или кредитна карта Visa или Mastercard.

Според компанията новата фиатна сметка ще позволява депозиране на щатски долари, а клиентите ще могат да купуват ширка гама от цифровите активи чрез канала Fast Buy.

Предоставянето на лесен достъп закупуване на цифрови валути като Bitcoin (BTC) продължава да бъде основен акцент сред платформите за търговия с цифрови валути по света. Макар че много борси разполагат с платежен шлюз чрез финансовите инструменти на трети страни, потребителите могат да захранват сметките си, за да закупят избраната от тях цифрова валута; за подобряване на потребителското изживяване (UX) е необходим директен достъп чрез дебитни или кредитни карти.

“Като “народна борса” KuCoin продължава да подобрява опита на всички класове крипто инвеститори, като въвежда усъвършенствани продукти с по-малко сложност и по-ниски такси. Фиатната сметка на KuCoin ще помогне да се включат повече желаещи, допринасяйки за масовото приемане на криптовалути занапред”, заяви Джони ЛЮ, главен изпълнителен директор на KuCoin Global, в официално изявление.

KuCoin заяви, че новият метод на финансиране ще се фокусира предимно върху щатския долар в началото, докато скоро ще бъде осигурена поддръжка за до 50 монети.

Регулаторният натиск бързо принуждава много борси да изтеглят услугите си за поддържка на фиат в ключови горещи точки за криптовалути по света. След вълната от репресии срещу Binance платформата за търговия трябваше да преустанови поддръжката на фиат за своите потребители в Сингапур, Южна Корея и Южна Африка и др.

Предоставянето на фиатна подкрепа за щатски долари в световен мащаб показва, че KuCoin Exchange върви по ясен път по отношение на регулаторната си позиция. Според платформата за търговия, други фиатни валути, които ще бъдат интегрирани скоро, включват EUR, AUD, GBR и RUB.

blockchain.news