IOTA ще продължи да бъде заета през последното тримесечие, за да се фокусира върху стандартизацията на DLT

abmcrypto.com

Наследникът в мрежата на IOTA се наблюдава голяма активност, като предстоят някои важни актуализации. В ноемврийската актуализация за стандартизация IOTA обяви и дневният ред на предстоящата декемврийска тримесечна среща.

На последната среща на групата за управление на обекти (OMG) платформата отбелязва, че е напреднала в няколко инициативи, свързани с разпределената счетоводна книга (DLT). На 10 ноември IOTA Фондацията публикува бялата книга IOTA Smart Comtracts (ISC) като част от стандартизацията на DLT.

Що се отнася до IOTA 2.0, в блога е отбелязано, че децентрализираният протокол на IOTA може би скоро ще бъде готов за процеса на искане за коментар (RFC).

През октомври бета-варсията на интелигентните договори беше предоставена от IOTA в 2.0 DevNet. Скоро след това тя обяви и включването на мултиверсия с множество активи.

В предишното интервю съоснователят Доминик Шийнер заяви, че предвижда пълно обновяване на мрежата IOTA 2.0 преди края на 2021 г. Но преди IOTA 2.0 да се появи в основната мрежа, той иска да има интелигентни договори в нея.

През декември IOTA възнамерява да представят и финализира информацията за интелигентни договори и да я публикува през последващата година. В блога е отбелязано, че искането за информация (RFI) обхваща широк спектър от бизнес, правни и технологични въпроси за по-нататъшно развитие.

Междувременно IOTA също така набира отговори на искането за предложение за свързани криптирани потоци от трансакции (LETS). Очаква се предложеният стандарт за създаване на потоци от свързани съобщения да бъде разгледан на заседанието през декември. Екипът заяви, че ще продължи напред,

” В OMG първото ни голямо представяне – отговорът на RFP за LETS – е по план за текущото тримесечие”.

Освен това,

“OMG Blockchain Platform SIG продължава да проучва други потенциални области за стандартизация в областта на DLT”.

Това по същество може да включва функции като DAO и NFT. Освен това IOTA отбелязва, че работната група за финансовата област (DTF) “работи по RFI за цифрови валути, включително, но не само за криптовалути”.

Какво следва за мрежата IOTA

Според пътната карта на IOTA поддръжката на собствени активи и комуникацията между веригите е следващата за пускане в рамките на разширената поддръжка на EVM и Solidity. И, разбира се, с голямата цел за пускане на mainnet.

В блога се отбелязва, че настоящият напредък на IOTA Фондацията по механизмите за консенсус на IOTA 2.0 изглежда силен.

ambcrypto