Индустрията е разтревожена от въвеждането на нова политика, след като Google отмени забраната за крипто рекламите

Blockchain.News

Крипто експертите приветстват скорошното премахване на рекламите за криптовалута като цяло от Google. И все пак индустриалните лидери все още се притесняват, че интересът им на практика може да бъде подкопан от новата политика.

Последното изпълнение през тази седмица за премахване на забраната за реклами, свързани с крипто, се дължи на актуализирана декларация за правилата за публикувана от Google през юни.

Експертите смятат, че актуализираните правила на Google за крипто рекламите бележат още една крачка напред за Fintech. Съобщава се, че биткойн печели 100-150 хиляди нови потребители дневно, някои вярват, че технологичната индустрия става бичи, което води до възприемането на по-малко стимули свързани с цифровите активи.

Лусия Дела Вентура, доктор по децентрализиран изкуствен интелект в Тринити Колидж в Дъблин и мениджър по правните въпроси и спазващи изискванията в казначейския технологичен институт Ledgermatic, заяви, че новата политика може “да даде на крипто фирмите повече възможности за популяризиране на услугите си във вече регламентирано пространство.

Лидерите в индустрията като Рууд Фелткамп, главен изпълнителен директор на автоматизирания бот за търговия Cryptohopper, смятат, че те не се от полза от скорошното вдигане, тъй като това политика за обмен на крипто и портфейлите са насочени към пазара в Съединените щати.

“Чудесно е да чуем, че Google става по достъпна за крипто компаниите. Въпреки това все още имаме забрана за рекламиране, въпреки че сме легитимна компания с популярен продукт. Мисля, че Google трябва да погледне критично на това и да не забранява сляпо всичко, което не е крипто борса. Толкова много компании на пазара не могат да рекламират, въпреки че някои предлагат прекрасни продукти. Не мисля, че това е честно”.

Освен това анализът убеждава, че забраната на рекламите за ICO е в съответствие с настоящата липса на сплотена регулаторна рамка. ICO е един от основните обекти на дискусия в сектора на блокчейн. “Този избор подчертава осведомеността на Google за този правен вакуум, без да се отказва да предлага своите рекламни услуги. Това също е отлична възможност за улавяне на данни. Този набор от данни ще бъде безценен за крипто компаниите”. добави Вентура.

Източник