IBM се обръща към патентите в NTF

decrypt.co

IPwe, платформа за световната екосистема на IP, обяви днес, че планира да започне да представя корпоративни патенти като независими символи (NFT), в сътрудничество с IBM.

Токенизирането на интелектуалната собственост, според съобщението, ще помогне да се позиционират патентите да бъдат лесно продавани, търгувани, комерсиализирани или монетизирани по друг начин. по друг начин. С други думи, превръщането на патентите в NFT улеснява получаването на патенти на пазара.

“Използването на NFT за предоставяне на патенти ще помогне да се създават напълно нови начини за взаимодействие с интелектуалната собственост”, каза изпълнителния директор на IPwe Ерих Спангенберг.

Незаменяемите токени са уникални криптографски цифрови активи, които могат да бъдат свързани с цифрово съдържание като изображения или видео, но всякакъв вид съдържание може да бъде прикрепен към NFT, в този случай патенти.

Следващото голямо нещо в NFT:

Традиционно интелектуалната собственост е трудна за управление, оценяване и извършване на сделки и въвеждането на NFT в това пространство се очаква да промени това. Спангенберг добави: Очаква се това да е от полза не само за големите предприятия, които имат значителна интелектуална собственост, но ще донесе нови възможности за малките и средните предприятия и дори за отделните собственици на интелектуалната собственост.

NFT ще се съхраняват и споделят на платформата IPwe, хоствана от IBM Cloud и захранвана от блокчейна на IBM.

IPwe и IBM

Това не е първият път, когато IPwe и IBM работят заедно

IPwe и IBM са работили заедно през последните три години, за да приложат блоковия опит на IBM към платформата IPwe “IBM има дълга история на лидерство в интелектуалната собственост и прилагането на изкуствен интелект и блокчейн в бизнесе”, каза Джейсън Кели, генерален мениджър на глобалните стратегически партньорства в IBM Services.

Кели също така добави, че работата на фирмата с IPwe е “друг пример за нашето сътрудничество с водещи иноватори за постигане на резултати, задвижвани от блокчей възможности и цифрови активи, които имат потенциал да трансформират цели отрасли.

IPwe очаква токинизираната интелектуална собственост на платформата да бъде “търговски достъп” през Q4 тази година.

Самоописан “патентен трол”, Спангенберг е спечелил състояние от 150 милиона долара чрез натрупване и съдене на технически патенти в предишната си фирма IPnav”, за пет години той съди над 1500 компании за нарушаване на патенти. След откриването на blockchain технологията чрез Bitcoin, той основава IPwe, който поддържа блокчейн базиран регистър на IP и използва машинно обучение, за да имат стойност патентите.

Източник