Изтекло инфо: Потребителите на Revolut ще могат да изтеглят биткойни към външни потрфейли следаваща седмица

finbold.com

Базираната в Великобритания банка Revolute случайно обяви, че техните клиенти ще могат да изтеглят биткойни от платформата.

Съобщението беше направено чрез публикация в блог, която вече е изтрита от поради грешка при планираното, съобщение AltFi.

Анонсиращото съобщение беше съобщено за следващата седмица в четвъртък. В публикацията Revolute посочи, че освен биткойн, платформата планира да добави още дигитални активи за изтегляне.

Revolut отбелязва, че за изтеглят биткойн, потребителите ще добавят само адрес на портфейла, ще въведат сумата на актива и ще получат достъп до крипотовалутата си.

Анонсираната версия, клиентите, които плащат на с метална карта, ще имат лимит да теглят до £ 1000 на месец £ 500 на ден.

Член на екипа успешно изтегля биткойн

Преди публикацията в блога си Revolut направи вътрешно съобщение до служителите, заявявайки, че един служител е използвал успешно функцията.

„Огромният крайгълен камък за обявяване. Нашата публична бета версия за теглене на крипто вече е стартирана успешно за всички допустими потребители (метални карти от Обединеното кралство). И … първият ни потребител, който не е служител на Rev, сега успешно изтегли биткойн в собствения си портфейл и тази тарнзакция се записва в блокчейн“, казаха от Revolut в съобщението си до служителите.

Фирмата твърди, че всички активи са в сигурно хранилище с някой от най-реномираните крипто практики.

Revolut отбелязва, че партньорът за анализ на блокчейн платформата ще провери всички външни крипто адреси, за да предотврати порочни практики като парне на пари чрез функцията за теглене.

В момента Revolut предлага над 20 различни криптовалути, където потребителите могат да купуват и продават чрез приложението на Revolut.

Източник