Ripple да изгради основната книга, която ще захранва цифровите валути на Централната банка

Blockchain.News

Ripple напредва в преследването на проекти, включващи дигиталните валути на централната банка.

Вицепрезидентът на Ripple Джеймс Уолис разкри, че компанията се е разширила, като е изградила основната книга, която може да се използва за сечене на цифрови валути на централната банка (CBDC). Подобно на много от бранша, Уолис смята, че блокчейн технологията ще изведе цифровите плащания на следващо ниво, като гарантира по-бърза скорост, по-ниски разходи и надеждност. В интервю той казва на Рудолф Фалат, водещият на подкаста „Voice of FinTech“:

„В Ripple ние гледаме на бъдещето на плащанията като на стойностен интернет. Концепцията улеснява придвижването на пари по света, както и пренасянето на информация днес по целия свят.

Уолис вярва, че XPR има огромен потенциал да се превърне в идеалната мостова валута за дигитални валути на централната банка чрез осигуряване на оперативна съвместимост при транзакции. Преди това Ripple разкри намеренията си да си партнира с банки, за да получи CBDC. Тъй като 80% от централните банки в света работят върху внедряването на собствена цифрова валута на централната банка, влизането в играта CBDC ще промени ролята на Ripple.

В момента неговият финансов продукт при ликвидност при поискване (ODL) е бил привлечен от водещи банкови инструкции като Bank Of America и Santander за транзакции. Преди това Ripple беше публикувал обява за работа на позицията на технически партньор мениджър. Идеалният кандидат ще изиграе решаваща роля за продължаване на ангажиментите на Ripple с централните банки по целия свят за разработване и насочване на внедряването на CBDC проекти и решения.

Въпреки че е клеветен в Съединените щати поради продължаващото дело, пред което е изпратено от SEC, операциите на Ripple процъфтяват – главно в Азия.

Източник