Как да купите Dogecoin: превърнете шегата в богатство

bulchain.com

Сравнявайки ерата на DOGE с епохата на Beanie Babies, човек не може да не се запита дали светът не е полудял отново. Непрекъснатите пари от парашути и най-модерните технологии създават потоци от приходи, при които усмирителната риза е много по-подходяща. Историята на DOGE е завиден пример за това как НЕ трябва да се прави крипто, но ако сте твърдо решени да се потопите в каквото и да е в басейна на лудостта, добре, ще ви научите как да купите Dogecoin като професионалист.

Какво е DOGE?

Представяйки се като “забавен и приятелски настроен” интернет валута, Dogecoin е цифрова валута с отворен код и равнопоставеност, въведена през декември 2013 г. Dogecoin е създадена в началото на криптовалутите, скоро след големите играчи като Bitcoin и litecoin. Първоначалната идея зад Dogecoin беше да се създаде по-запомнящ се проект за криптовалута, който да помогне на обществеността да разберете технологията зад блокчейн. Оттогава Dogecoin се превърна в икона задвижвана от интернет ерата на инвеститорите на дребно, в която живеем днес. Логото на мемоарната монета – шиба ину – трудно може да бъде избегнато през 2021 г.

Кратка история на DOGE

Dogecoin беше представен като шега през 2013 г., за да се повиши обществената осведоменост за възможностите на блокчейн технологията. Талисманът му – шиба ину- възпроизвежда популярния интернет мем “дог”, откъдето идва и името на криптовалутата.

Въпреки че първоначално Dogecoin е замислен като шега, DOGE бързо започва да набира скорост благодарение на своята жизнена и страстна онлайн общност. Dogecoin е участвал в редица силно публични новинарски истории, включително в успешното набиране на 50 000 долара за изпращане на ямайския оборот от бобслей на Зимните олимпийски игри през 2014 г., след като те се класираха, но не можеха да си позволят за участват.

Dogecoin е сред най-големите проекти за криптовалути, измерени по обща пазарна капитализация, с пазарна капитализация от над 25 млрд. долара.

Как да купим Dogecoin

Отворете онлайн сметка

Първата стъпка към закупуването на Dogecoin е да отворите сметка в борса за криптовалути, която поддържа DOGE. Dogecoin е наличен в Coinbase, eToro, Robinhood, Germini, SoFi и Webull.

SoFi е чудесен вариант по няколко причини. Инвеститорите, които се регистрират в SoFi, ще получат безплатни биткойни за ограничен период от време, което ви дава възможност да се запознаете с криптовалутата, без да се налага да рискувате собствените си пари. Освен това SoFi позволява на инвеститорите да купуват и продават други активи, като IPO и борсови търгувани фондове.

Попълнете акаунта си и направете покупката си

След като портфейлът ви и сметката ви в борсата са отворени, можете да подаде поръчка за покупка на DOGE. Първо, отворете платформата за търговия на вашата борса и разгледайте текущата цена на DOGE. Въпреки че цените на криптовалутите винаги се променят, можете да очаквате да платите близо до пазарния курс – може да искате да следите цената на DOGE и как се движи, за да сте сигурни, че няма да надплатите за монетите си .

Най-добрите борси ще ви предложат широка гама от видове поръчки, от които да изберете. Ако някога сте търгували с акции, вероятно вече сте запознати с основните видове поръчки. Ако не сте, преди да инвестирате, не забравяйте да се запознаете с най-често срещаните видове поръчки. Изберете тип поръчка и изчислете колко DOGE искате да купите въз основа на наличните си средства и текущата пазарна цена.

Оттук вашият брокер ще се погрижи да изпълни поръчката ви от ваше име. Когато водите своя DOGE в портфейла си в борсата, това означава, че поръчката ви е изпълнена. Ако вашият брокер не може да изпълни поръчката ви според вашите спецификации, той може да я отнеме в края на търговския ден.

Купете портфейл (по избор)

Портфейлът за криптовалута ви предоставя набор от ключове, които можете да използвате, за да съхраните вашите DOGE извън борсата. Това помага да запазите инвестицията си по-сигурна, в случай че борсата ви е обект на хакерска атака или кражба.

Понастоящем Robinhood не предлага на потребителите достъп до изпращане и получаване на техните активи в друг портфейл. Ако искате да държите собствена криптовалута, използвайте портфейл, който ви позволява да контролирате собствения си частен ключ. Coinbase, eToro и Gemini предоставят достъп за изпращане и получаване от съответните си портфейли на борсата. За най-добра сигурност използвайте портфейл, който ни позволява да управлявате собствения си частен ключ.

Съществуват 2 основни вида портфейли за криптовалути: горещи софтуерни портфейли и студени хардуерни портфейли за съхранение. Софтуерните портфейли са безплатни, но за да имате достъп до инвестициите си, те трябва да са свързани с интернет. Хардуерните портфейли съхраняват монетите ви офлайн за максимална сигурност, но могат да струват до 50 долара. Обмислете нашите много добре любимите си софтуерни и хардуерни портфейли, когато решавате как да съхранявате своите DOGE.

Най-добрите крипто портфейли за Dogecoin

Не е препоръчително да съхранявате криптовалута на борса, тъй като това увеличава риска да бъдат хакнати. Тъй като централизираните борси съхраняват вашите средства, те са големи мишени за хакерите на криптовалути. Ако хакер успее да побие борсата, той може да открадне средствата, съхранявани в платформата. За да намалите този риск, трябва да държите под попечителство криптовалутата си. Ето нашите избори за най-добрите хардуерни и софтуерни портфейли за DOGE.

Най-добър хардуерен портфейл: Ellipal Titan

Ellipal Titan е портфейл за множество валути, който поддържа DOGE, Bitcoin, Ethereum и над 7000 допълнителни цифрови активи. Ellipal Titan разполага с голям сензорен екран, който улеснява проследяването на авоарите ви, без да се свързвате с Wi-Fi. Тъй като портфейлът не е свързан с интернет, за онлайн хакерите е невъзможно да откраднат активите ви. За да прехвърлите монетите си в портфейла, можете да използвате QR на устройството, за да изпратите криптовалута за няколко секунди. С прост, рационализиран интерфейс и лесен процес на настройка, Ellipal Titan е идеален избор за инвеститорите в криптовалути.

Ellipal Titan обикновено е с по-висока цена от другите портфейли за криптовалути, тъй като има няколко премиум функции, които подобряват потребителското изживяване. В момента обаче хардуерният портфейл е в продажба, така че можете да спестите 30 долара за своя Ellipal Titan днес.

Най-добър софтуерен портфейл: Dogecoin Wallet

Забавната и дружелюбна интернет валута също предлага свой прост и интуитивен портфейл за настолни и мобилни устройства. Започването на работа с Dogecoin Wallet отнема около пет минути. Просто кликнете върху операционната система, изтеглете и изпълнете портфейла и започнете безопасно да съхранявате своите DOGE онлайн. Можете също така да изтеглите Dogecoin Wallet безплатно от Google Play.

bulchain