Как Session и Lokinet работят с Oxen?

Oxen.io

Session (напълно анонимна услуга за криптирани съобщения) и Lokinet (модерен onion-router с ниска латентност) използват мрежата Oxen Service Node, за да защитят поверителността и анонимността на потребителите.

Session

Сервизните възли са ключови за функционирането на Session, като помагат както за маршрутизирането на съобщения, така и за временно съхранение на съобщения. Съобщенията за сесия се пренасочват през мрежата на възела на услугата, защитавайки идентичността както на подателя на съобщението, така и на получателя. Ако получателят е офлайн и не може да получи съобщение незабавно “рояци” от сервизни възли се използват за осигуряване на излишно съхранение на криптираното съобщение, докато получателят не влезе онлайн, за до го получи.

Lokinet

Lokinet е мощен рутер с общо предназначение за onion, използвайки Oxen Service Nodes като маршрутизатори – криптираните пакети и данни се пренасочват през поредица от сервизни възли, което гарантира, че нито един сървър никога не разпознава подателя и получателя на пакета. И, разбира се , Oxen Services Nodes са финансово стимулирани, за да може да се разчита на тях.

Session и Lokinet: Връщане

Но това не е само еднопосочна улица: както Session, така и Lokinet също се възползват от Oxen. Един централен път за това управление на стойността и фондът за инфраструктура на фондация Oxen (OFIF) – фонд, чиято единствена цел е да използва печалбите от предстоящите монетизирани функции на Session за купуване и изтегляне на $ OXEN. OFIF ще даде възможност на Session да се възползва пряко от екосистемата Oxen, като създаде търсене на монетата чрез смекчаване на инфлацията и намаляване на предлагането – като по този начин повишава цената.

Session: Session Pro и след това…

Session ще предложи абонамент за Session Pro, както и няколко самостоятелни функции и надстройки, които ще бъдат монетизирани чрез OFIF, в полза на Oxen. Session Pro ще бъде абонамент за енергични потребители на Session, който обединява различни монетизирани функции в един пакет, като някои функции на Session Pro също са на разположение за индивидуална покупка. Някои от функциите, които ще задвижват този натиск за осигуряване на приходи, включват конфигуриране и хостинг на услуги за отворена група на Session, увеличени ограничения за размера на прекачения файл, съхранение на криптирани акаунти и постоянна регистрация на потребителско име на Session. Също така ще има монетизирани функции от страна на клиента, като персонализирани емотикони и комплекти стикери, регистрация на няколко акаунта, речен избор на регион за пътища на възел на услугата и потвърден статус на акаунта.

Lokinet: ONS и изходни възли

Lokinet ще осигури и улавяне на стойност за екосистемата Oxen. Основната функция на Lokinet за осигуряване на приходи идва от Oxen Name Services (ONS). По подразбиране адресите на Lokinet са дълги псевдослучайни буквеноцифрови низове. ONS позволява на потребителите да записват $ OXEN, за да картографират по-кратък буквено-цифров низ към техния адрес Lokinet, така че техните услуги могат да бъдат достъпни с помощта на запомнящо се, разбираемо от човека име. Адресите на Lokinet ще бъдат платени в $ OXEN на 1-та годишна, 5-та годишна или на 10-та годишна база, осигурявайки повтарящ си поток от изгорени $ OXEN.

В бъдеще Lokinet може също да внедри пазар за изходни възли с опции за плащане $ OXEN, отваряйки друг път за транзакции в $ OXEN и за изгаряне на $ OXEN чрез такси.

Източник: