Как доставчиците на ликвидност на BSC DeFi могат да увеличат своите APY чрез LP-обезпечени заеми

cryptonewsz.com

Децентрализираният финансов пазар активно заобикаля банките в световен мащаб, като предоставя на потребителите финансови инструменти без триене, използваеми за възможните цели. От крипто обезпечени заеми, които не изискват проверки на кредит или подаване на лични данни, до спечелване на огромни APY чрез депозиране на ликвидност на автоматизирани маркетмейкъри (AMM). Всичко се случва по децентрализиран и без лишаване от свобода начин, оставяйки верен на криптовалутния етос на надеждните финансови системи.

Всеки потребител DeFi е наясно, че тази възможност е непосредствено зад ъгъла, като повечето ентусиасти печелят над 10% от своите инвестиции. Тъй като се озоваваме в средата на бичия пазар, потребителите искат да постигнат още по-висока печалба от своите инвестиции. Разбираем обезсърчен, но често невъзможен поради липса на допълнителна ликвидност. Конвертирането на повече фиатни пари е винаги възможно, но не винаги е опция. От друга страна, стандартните крипто обезпечени заеми осигуряват допълнителна ликвидност, без да пропускат нарастването на стойността на монетите, но цифровите активи трябва да са неактивни.

Какво се случва, когато сте доставчик на ликвидност, като по-голяма част от портфейла ви е депозиран на AMM като Uniswap или PancekeSwap? Обезпечаването на вашата крито в замяна на заем сега води до пропускане на доходността, така че вече не е опция.

За щастие има начин за допълнително увеличаване на доходността, без да се гбят APY, базирани на LP.

Обезпечете вашите LP токени за кредити за стабилни монети с Freeliquid

Freeliquid представлява усъвършенстван протокол за кредитиране на DeFi, който позволява на доставчиците на LP да финансират заеми, равни на 90% от техните акции в ликвидния пул. Понастоящем е разположение на Ethereum, но скоро и на Binance Smart Chain, кредитите се дават в USDFL, алгоритмичен стабилкойн, който е меко обвързан със стойността на щатския долар. С нулеви лихвени проценти и гъвкави условия, интелигентно използване на кредитния продукт на Freeliquid води до значително по-високи APY.

След като бъде получен заем, средствата отново могат да бъдат депозирани в пул на ликвидност, отключвайки повече LP токени. Допълнителното обезпечение се предлага при поискване, което позволява на потребителите да получат множество заеми. Ако допълнителната ликвидност се реинвестира в стабилен пулкойн, представен от Uniswap или 3pool на Curve, APY на потребителите са предназначени да видят страхотен ръст.

Достъпът до обезпечените LP токени се възвръща веднага след изплащането на заема USDFL. В случай на Curve, потребителите могат да запазят своите награди в CRV, след като се извърши изплащане.

В този момент Freeliquid обезпечава LPs за пуловете на ликвидността USDT, USDC и DAI на Uniswap и Curve.

Сега на Ethereum, скоро на BSC

Интелигентното взаимодействие на договори на Ethereum води до високи такси а газ, което прави кредитирането неефективно за ентусиасти в DeFi с малък обем. Freeliquid е добре запознат с този проблем и след успешно гласуване в общността от притежателите на управляващи маркери на FL, протоколът за кредитиране сега се разширява до Binance Smart Chain.

Разширяването е планирано за второто тримесечие на текущата година и след като започне работа, ще направи заема в LP обезпечение и достъпен до всеки, независимо от наличния капитал. Нещо повече, това ще донесе и достъп до милиарди допълнителна ликвиност, предлагайки големи ползи на настоящите потребители на Freeliquid.

Екипът също така разработва мост ETH+BSC, предназначен за безпроблемно прехвърляне на USDFL и FL монети между двете блокчейн вериги, улесняващи операциите успоредно. Повече информация за разширяването е достъпно чрез Medium на Freeliquid.

Очаквани резултати на кредиторите на Freeliquid

Тъй като процесът на кредитиране може да се повтори няколко пъти, потребителите на Freeliquid получават конкурентно предимство пред онези, които разчитат само на първоначалния си капитал. Внедрена е функция за спестяване без попечителство, за да предостави на потребителите автоматични печалби от техните залози в USDFL. Тъй като прибирането на добивите никога не е било по-лесно и с нулеви лихвени такси и гъвкави условия, би било жалко да пропуснете по-високи печалби от DeFi.

Източник