Ето как Cardano (ADA) планира да предложи на създателите на NFT екологично решение

crypto-economy.com

Откакто тази година се разрази дебатът за потребителите на енергия, Cardano (ADA) е в челните редици на проучването на екологични решения за индустрията. В съответствие с това IOG, която се оказа технически екип зад Cardano, обяви съвместно създаване на официален крос-верижен “мост“ с платформата NFT, Bondly.

Въпросният мост ще свърже мрежите на Cardano и Ethereum и ще даде възможност на създателите на non-fungible token (NFT) да изберат екологична алтернатива за своите NFT. Според Bondly проектът ще бъде четири милиона пъти по-енергийно ефективен от Bitcoin (BTC). Създателите на NFT ще могат лесно да прехвърлят своите NFT от „енергоемкия Ethereum към Cardano. Bondly също така разкри, че последният „винаги ще използва само енергията, еквивалентна на семейната къща“.

Междувременно е известно, че Ethereum използва силата, еквивалентна на нацията на Cardano, от друга страна, е в центъра на този дебат от дълго време. Нарастващата загриженост относно потенциалното въздействие върху околната среда винаги е последвала покачването на цените на тези криптовалути. И бягането с бикове през 2021 г. не беше по-различно. Всъщност партньорството идва на фона на голяма NFT експлозия, която е станала свидетел на няколко добре познати лица, подскачащи на бандата.

Cardano Bondly

NFT мост между Ethereum и Cardano

С новия мост създалите на NFT ще могат да копират или прехвърлят незаменими токени без рискове, свързани със загубени трансакции или внезапно високи разходи, тъй като Cardano осигурява предвидимост на цените, както и стабилност за транзакционните разходи.

Като част от съвместния проект, който се очаква да бъде пуснат в началото на 2022г., Bondly е натоварен с разработването на специална серия екологични NFT, с които да отпразнува старта на интелигентните договори на Cardano.

Според Хари Лиу, главен изпълнителен директор на Bondly, последният проект за междуверижен NFT мост между Ethereum  и Cardano бележи „ключов момент“ в трансформация от традиционната блокчейн технология към дългоочакваните мрежи от „трето поколение“.

След разработката Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano и главен изпълнителен директор на IO Global, заяви:

„Създадохме Cardano с мисъл за енергийната ефективност и затова партньорство с Bobdly e толкова важно, тъй като ще позволи на създателите на NFT достъп до водещо решение да създаване на токени, което не прави компромис с екологичните показатели“.

Бичи настроения за Cardano?

ADA 1M graph coinmarketcap

Cardano (ADA) може да е загубил третото място от Binance Coin (BNB), но множеството събития, които се случват в неговата екосистема, може да помогне за увеличаване на движението на цените. Дългоочакваната среща на върха миналия месец видя някои от най-важните партньорства.

По-рано Crypto Economy съобщи за партньорството си с Oasis Pro Market, която е първата регулирана в САЩ алтернативна система за търговия с множество активи (ATS), за да свърже традиционния финансов сектор и децентрализираното финансиране (DeFi). По време на същото събитие Хоскинсън разкри още едно голямо партньорство с американската компания от класацията Fortune 250 – Dash Network.

Източник: