Helium и Dish Network ще си сътрудничат, за да разширят своята разпределена 5G платформа, базирана на блокчейн

Blockchain.News

Във вторник, 26 октомври, децентрализирана 5G безжична мрежа Helium обяви ново партньорство с Dish Network.

DISH стана първият оператор в телекомуникационната индустрия, който се присъедини към мрежовата екосистема на Helium 5G. Това сътрудничество ще разшири възела на Helium и ще разгърне свои собствени горещи точки, базирани на Helium 5G CBRS, с клиенти на чинии, като същевременно ще получи награди HNT токени.

Основаната през 2013 г. мрежа Helium e първата в света безжична IoT мрежа LoRaWAN от типа peer-to -peer, известна още като “People’s Network”.

Франк Монг, главен оперативен директор на Helium, коментира сътрудничеството:

“Dish разработи потенциала, който блокчейн може да има за безжичната индустрия, и като първия голям оператор, който се присъединява към The People’s Network, това партньорство е истинско потвърждение, че моделът за стимулиране на HNT e мощен инструмент за разгръщане на инфраструктура в голям мащаб”.

По-рано Helium 5G беше одобрен от общността за осигуряване на връзки за устройства с висока пропускателна способност, като например мобилни телефони. FreedomFi прогнозира, че Helium 5G може да обхване повече от 40 000 малки клетки до края на 2022 г., което я прави по-голяма от много малки клетъчни мрежи към днешна дата.

Все повече мрежови доставчици и оператори или компании за интернет на нещата, включително Volvo и Cisco, се надяват да разширят 5G роуминг услугите за своите клиенти в мрежата Helium.

Токенът HNT поскъпна с 42,2% до дневен връх от 23,50 USD на 26 октомври. Според CoinMarketCap токенът HNT се е повишил с 13,26% през последните 24 часа, към момента та писане на статията HNT се търгуваше на цена от 24,56 USD.

Както беше съобщено от Blockchain.News на 11 август, The Helium Network, подкрепена от Andreessen Horowitz, набра 111 млн. долара чрез продажба на своя собствен токен (HNT).

Blockchain.News