Германия ще разреши на институционалните фондове да инвестират милиарди в крипто активи за първи път

Blockchain.News

Германската администрация ще приеме законодателство и ще даде зелена светлина в понеделник (2-ри август), което ще позволи на институционалните фондове да инвестират до 20% процента в крипто активи като Bitcoin (BTC). Това ще бъде значителна крачка напред за крипто пространството, защото никога не се е случвало на германска земя.

Увеличаване на институционалните инвеститори

Според съобщението:

“Закон, който влиза в сила в понеделник, ще позволи на така наречените Spezialfonds с правила за фиксирани инвестиции да вкарат до 20% от своите дялове в биткойни и други крипто активи. Средствата, до които имат достъп до институционалните инвеститори като пенсионни компании и застрахователи, понастоящем управляват около 1,8 трилиона евро (2,1 трилиона долара).

Законодателите от цял свят дават на крипто активите хладно рамо. Следователно този ход на германските законодателни органи бележи промяна, която ще даде тласък на институционалните инвеститори.

Камил Качмарски, съветник по финансовите услуги в Oliver Wyman LLC , очаква институционалните фондове да експериментират с криптовалути на ниско ниво въз основа на фактори като променливостта.

Наблюдение на крито-инвестициите

Според Тим Кройцман, експерт по крипто в BVI:

“Институционалните инвеститори като застрахователите имат строги регулаторни изисквания за своите инвестиционни стратегии. От друга страна, те също трябва да искат да инвестират в крипто”.

Инвестициите в крипто екосистемата се оказаха доходоносни за различни институционални инвеститори. Например, MicroStrategy, водеща компания за бизнес разузнаване, не отстъпва в стремежа си да инвестира в пазара на биткойни на фона на притежаването на 105 085 BTC. Компанията наскоро публикува своя финансов отчет за второто тримесечие на 2021 г. и подчерта ангажимента си да използва средства за инвестиране в своята “стратегия за цифрови активи”.

От друга страна, разплащателният гигант PayPal обяви намерението си да пусне крипто портфейли през третото тримесечие на тази година.

Ян Вюстенфелд, анализатор на веригата, наскоро отбеляза, че отрицателната корелация между доларовия индекс (DXY) и биткойн може да сигнализира за връщане на институционалните пари на пазара на BTC.

Източник: