Г7 ще се срещне, за да обсъди CBDC и цифровия данък тази седмица, заяви японският финансов министър

Blockchain.News

Групата на седемте (G7) ще се срещне на 12 февруари, за да обсъди дигиталните валути на централната банка (CBDC), цифровото данъчно облагане и глобалния дълг, според японския финансов министър Таро Асо.

Японският финансов министър Таро Асо обяви днес, че финансовите лидери на Г7 ще започнат дебат в петък за възникващи проблеми с дълга на пазара, прилагане на цифровото данъчно облагане и дигиталната валута на централната банка.

Г7 е междуправителствено сътрудничество на седем от най-големите икономики в света – САЩ, Каназда, Франция, Германия, Италия, Япония и Обединеното кралство.

Великобритания ще председателства срещата на министрите на финансите от Г7 и управлението на централните банки, за да се опита да набележи изход от глобалната икономическа криза, нанесена то COVID-19, и да намери решение на международните данъчни пререкания.

Както обяви японският министър Асо, срещата ще започне с лидерите на Г7, обсъждайки прилагането на цифровото данъчно облагане и възникващите проблеми с дълга и ще включва и CBDC.

Миналия октомври Г7 обяви, че регулирането на цифровите валути вече е приоритет на групата и призовава за законодателство, което да регулира цифровите плащания.

В изявлението на Г7, публикувано през октомври миналата година, също се подчертава, че приемането на CBDC може да създаде значителни икономии на ефективност и значително да намали напрежението в разплащателния сектор на страните членки.

Източник