Wirex е приложение за електронни портфейли “всичко в едно”, което може да съхранява както фиатни валути, така и криптовалути в една сметка, което го прави подходящ за инвеститори в криптовалута.

Wirex Card ви позволява да купувате, продавате, съхранявате, обменяте и харчите голямо разнообразие от ковенционални и цифрови валути бързи и сигурно, без скрити такси и нула суетене.

Това е борсова платформа, създадена през 2014 г. от Димитрий Лазаричев и Павел Матеев с цел да се решат географски ограничения на финансите чрез създаване на трансгранични плащания.

Първата VISA карта с активирана криптовалута Wirex, пусната през 2018 г., която предлага на потребителите възможността да купуват, търгуват и управляват фиат и круптовалута в една и съща сметка -което я прави идеална за търговци, които често купуват и продават своите активи, дакато пазарите се движат.

Осен това Wirex се поддържа от собствен токен, известен като Witrex Token или WXT. Wirex Token ви дава предимства в рамките на екосистемата Wirex при притежание, като намаляване на таксите и по-високи изплащания.

Компанията е базирана във Великобритания и има офиси в Сингапур, Атланта, Киев и Япония, което й позволява да предлага услугите си на 130 страни по света. В този преглед ще научите всичко, което трябва да знаете за тази платформа за обмен, и ще разберете дали тя е подходяща за вас

Плюсове и минуси на Wirex

ПрофесионалистиМинуси
Бърз процес на проверка
Денонощна услуга за поддръжка на клиенти
Възможността да продавате криптовалути на по-ниска такса
Безконтактни дебни карти VISA и Mastercard безплатно
Мобилно приложение за iOS и Android
Безплатни трансфери между потребители на Wirex
Кешбек за покупки в магазини
Wirex може да не бъде приет в определени места

Wirex ви позволява да съхранявате много криптовалути в своя уеб портфейл, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ropple, Waves и много други.

Wirex

Като потребител на Wirex, вие също имате възможност да купувате и продавате поддържате криптовалути чрез използването на фиатни валути, като EUR и GBR.

Най-хубавото при тази карта е, че тя може да се използва навсякъде, където се приемат дебитни карти Visa , което означава около 54 милиона банкомати в световен мащаб.

Ако все още не сте сигурни, че това е решението, което търсите, винаги има алтернативни опции, които могат да бъдат по-съобразени с вашите специфични нужди.

Историята на Wirex

През последните няколко години Wirex е отбелязал значително развитие, през 2015 г. Wirex пусна първата в света биткойн дебитна карта. През 2016 г. те достигнаха до над 500 000 клиенти общо, а на следващата година се присъединиха към SBI Group Investment и Parthership в Япония.

Оттогава борсата спечели FCA лиценз за електронни парични разплащания и първите крипто-бизнес сметки B2B (бизнес към бизнес) в света.

През 2021 г. Wirex стартира първото световно членство в MasterCard в САЩ и има допълнителни планове за следващата година.

Wirex – регулиране и сигурност

Wirex е сертифицирана по PCI-DSS ниво 1 и в резултат осигурява най-високата възможна защита. Картата притежава 3D сигурен код, което гарантира, че всички сметки са защитени както онлайн така и офлайн.

Fort Wirex е хладилно хранилище с множество подписи от виртуален Fort Knox за крипто и традиционна валута. Wirex разполага с 2-фокторно удостоверяване, за да добави допълнителен слой защита и съхранява всички лични данни клиента с TLS и 256-битово AES криптиране.

В допълнение, портфейлите Wirex използват технологията с много подписи, така че никави преводи на средства не могат да се извършват без подписването на участващи страни.

За да добавим към своите пълномощия, борсата кандидатства за лиценз за електронни разплащания в Обединеното кралство през 2018 г. и също така кандидатства за следните лицензи за ЕИП в Япония и Сингапур. Текущите им лицензи включват:

 • Орган за финансово поведение (FRN: 902025)
 • Доставчик на услуги PCI Level 1
 • Под надзора на Националната банка на Литва
 • Финансовият орган на Сингапур
 • Централната банка на Ирландия

Безопасен ли е Wirex?

Wirex е изключително безопасен и много случаи има технологии за сигурност, за да защити вашата информация и парични активи от хакерски атаки и измамници.

Wirex също така позволява на клиентите да имат до три дебитни визови карти, всички от които могат да бъдат присвоени в една фиатна валута и могат да се използват на банкомати по целия свят.

Wirex – регулация

Предвид факта, че Wirex съществува от няколко години и има милиони потребители, а това е признание и се ползва с огромна репутация. Wirex не само е обработил транзакции за над 3 милиарда долара, но има справедливи такси и метрики за сигурностр които наистина карат потребителите да се чувстват уверени и сигурни като цяло.

Дали Wirex e за мен?

Основният начин, чрез който можете да решите дали Wirex е за вас, е силно индивидуално и зависи най-вече от човека, който сте и какви очаквания имате от услугата като цяло. Различните потребители ще имат различни очаквания относно това, което искат да получат.

Аз съм начинаещ

За начинаещите Wirex е отличен поради факта, че те могат да съхраняват както фиатни валути, така и круптовалути. Най-добрите причини, поради които новодошлите могат да обикнат Wirex, се дължи на факта, че много банкомати поддържат Wirex, всъщност 54 милиона. Wirex ви позволява да конвертирате биткойн или други круптовалути във фиатни валути бързо и лесно и предоставя път за повече хора да приемат криптовалути.

Аз съм напреднал

Напредналите потребители вероятно вече са преминали през много услуги, които предлагат подобна функционалност, така че какво се предлага за тях от Wirex?

Е, за напредналите потребители Wirex няма месечна такса за поддръжка, както и безплатни транзакции между членовете на Wirex, заедно с безплатни тегления от банкомати – което го прави изключително удобен начин да изтеглят средствата си, независимо къде се намирате по света.

Портфейли Wirex: Функции, поддържани криптовалути и сигурност


Wirex е домът на Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), DAI (DAI), Nano (NANO), Waves (WAVES), Stellar (XLM) и Wirex Token (WTX) за поддържаните от него криптовалути.

Освен това Wirex поддържа следните фиатни валути: EUR, GBR, CZK, HUF, PLN, RON, HRK, USD и HKD.

Как да прехвърляте вашите крипто активи от / към Wirex

Картите Wirex могат да бъдат допълнени чрез изпращане на криптовалута от друг ваш кропто портфейл. За да направите това, просто трябва да влезете в акаунта си в Wirex и да намерите страницата “Моите акаунти” вляво.

Изберете акаунта, който искате да попълните, и превъртете надолу, последвани от “Добавяне на средства”. Тук можете да изберете криптовалутата, към която искате да прехвърлете средства.

Сега ще видите адреса на депозита си за криртовалута, неговият QR код и минималния и максималния лимит заедно с предлагания курс на конверсия.

Сега сканирате QR кода или просто копирайте, за да споделите адреса с функцията за изпращане във вашия външен крипто портфейл.

Такси и разходи на Wirex

След задълбочен преглед на таксите и разходите на Wirex установихме, че няма такса за поддръжка. Cryptoback предлага до 1,5% и неговата партньорска програма за препоръчване на приятел ви възнаграждава с $10 USD за регистрация.

За попълване на карта от външна дебитна или кредитна карта има 1% такса за цифрова криптовалута, но традиционната валута е безплатна. Криптообемнните услуги имат OTC курсове + комисионна, докато фиатните борсови услуги имат междубанкови лихвени проценти + комисионна. Вътрешните преводи между потребителите на Wirex са безплатни, докато за външните преводи, използващи криптовалути, ще се прелагат мрежови такси.

В допълнение към таксите за банкомат, валутни такси се прилагат за тегления в чужбина. Във Великобритания таксите са £1.75 / €2.25 / $2.50, докато международните такси са £2.25/ €2.75 / $3.50.

Имайте предвид, че WXT токените играят важна роля и тук. Програмата Cryptoback изчислява своите награди в зависимост от размера на WXT, който имате в акаунта си.

От 0 до 49,999 WXT получавате 0,5% кешбек, от 50 000 до 99, 999 WXT, получавате 0,75% кешбек, от 100 000 до 499, 999 WXT, получавате 1% кешбек, а от 500 000 и повече имате пълните 1,5% кешбек.

Начин на плащане и лимити

Можете да финансирате сметка Wirex чрез използване на кредитни и дебитни карти и крипто преводи. Можете да избирате между 19 цифрови и традиционни валути, включително EUR, GBR, CZR, HUF, PLH, RON, HRK, USD BTC, ETH, LTC, XRP, WXT, DAI, NANO r XLM.

Фондовите фиатни борси са неограничени, докато лимитите на крипто борсите варират в зависимост от фиатната валута с която е свързана.

Ограничения на транзакциите

 • Крито трансферите са ограничени до $ 10 000 на транзакции и $ 50 000 за ден.
 • Фиатните борси нямат ограничения.
 • Попълването на кридитна или дебитна карта има лимит от $ 5000 на ден.
 • Тегленето на банкомат има лимит от $ 250 на ден.

Ефективност, характеристики и функционалност на Wirex

Wirex е лесен за използване и има отлични приложения за iOS и Android, които го правят изключително бърза по отношение на софтуерната съвместимост. Той също така има бързи транзакции и изгодни за своите услуги както във фиатни валути, така и в криптовалути.

За да закупите криптовалути, просто трябва да влезете, изберете желания акаунт, докоснете “Обмени” след това изберете крипто акаунта и след това щракнете върху “До”, за да изберете целева сметка, въведете желаната сума в крипто, след което кликнете върху “Използвайте максимална сума”, за да изчислите максималната налична сума.

Кликнете върху “Обемен” и сте готови.

Търговска платформа

Платформата за търговия има свои собствени приложения, които са специално разработени и оптимизирани да работят безупречно на iOS и Android, които можете да изтеглите и инсталирате.

Образователни ресурси

 • Помощен център Wirex
 • bulchain.com/wirex/
 • Общност Wirex

Помощният център на Wirex предоставя бързо и ефективно решение при всеки един възникнал въпрос, който може да зададете. Тук можете да търсите статии по ключови думи, да посетите форума, да попитате общността или да зададете персонализиран въпрос, като подадете заявка, която екипът за поддръжка ще разрешава при възникнал проблем.

На нашия сайт също може да откривате много публикации и информиране на читателите и потребителите с всичко, което трябва да знаят за света на финансите, критовалутите за екосистемата на Wirex.

Общността Wirex е място, където можете да споделяте отзиви, да предлагате нови функции и дори да се свързвате с ентусиасти и съмишленици.

Опции за търговия

На Wrex се поддържа два вида валути за търговия:

 • Криптовалути: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Dai (DAI), Nano (NANO)q Waves (WAVES), Stellar (XLM) и Wirex Token (WXT).
 • Фиатни валути чрез приложението Wirex на екслузивен извънбосов и междубанков курс с нулеви такси на бросите Fiat-to-fiat, включително EUR, GBR, CAD, CZK, HUF, PLN, RON, HRK и USD.

Типове акаунти

Потребителите на Wirex имат достъп до два различни вада акаунти:

 • Криптовалутни сметки
 • Традиционни фиатни валутни сметки

Потребителят получава право и на двата акаунта в момента, в който се регистрира за услугите на Wirex.

Те могат да бъдат допълнени с крипто сметки или чрез местни дебитни или кредитни карти.

Финални мисли за Wirex

Wirex е привлекателна опция, ако сте човек, който използва дебитна карта за ежедневни разплащания. Компанията се стреми да премести финансовите услуги с крачка напред за използване на криптовалути на масовия пазар на дребно. Имайки един от най-ниските такси в бранша, както и удобен за потребителя интерфейс, всеки може да се регистрира и да се наслади на предимствата от притежаването на Wirex карта.

Ако искате да обменяте, получавате или изпращате фиатни пари, както и криптовалута, Wirex е отлично решение, което изпълнява вашите изисквания за мобилно банкиране. Благодарение на високите лимити, ниските такси и отличните мерки за сигурност, както и възможността за връщане на пари в брой, Wirex е наистина отлична услуга.

Станете част от Wirex