Лидерите на европейската криптоиндустия увеличават усилията си за оказване на влияние върху регулаторната криптополитика на ЕС

Blockchain.News

Според Ройтерс, Европейският съюз работи за регулиране на индустрията на криптовалутите, като се застъпва за това съответните компании за обмен на криптовалути да разкриват съответните подробности. Въпреки това тя е била отхвърлена от повече от 40 бизнес лидери в областта на криптовалутите.

В писмо до 27-те финансови министри на ЕС от 13 април компаниите, свързани с криптовалути, посочват, че регулацията на ЕС не трябва да надхвърля правилата, установени от глобалната Специална група за финансови действия (FATF), според Ройтерс.

FATF е съкращение от The Financial Action Task Force (Групата за финансови действия), която е световният орган за наблюдение на изпирането на пари и финансирането на тероризма. Междуправителственият орган определя международни стандарти, които имат за цел да предотвратяват тези незаконни дейности и вредите, които те нанасят на обществото. В качеството си на орган за изготвяне на политики FATF работи за генериране на необходимата политическа воля за провеждане на национални законодателни и регулаторни реформи в тези области.

Регистрацията в САЩ крипто борса Coinbase категорично се противопоставя на правилата, според които криптокомпаниите трябва да събират информация за трансакции, свързани с криптовалути.

Общо 46 европейски лидери и организации от криптоиндустрията изпратиха писмо до ЕС.

“Предложенията ще изложат на риск всеки собственик на цифрови активи”, тъй като ще доведат до публично оповестяване на данните за трансакциите и адресите на портфейлите. Това ще намали неприкосновеността на личния живот и сигурността на притежателите на криптовалути”.

В писмо лидерите, свързани с криптоварутите, също така се застъпват за това ЕС да отмени изискването децентрализираните проекти, включително децентрализираното финансиране или “DeFi”, да се регистрират като юридически лица.

В понеделник Обединеното кралство обяви, че приема стейбълкойн като валидна форма на плащане и планира да ги превърне в глобален център за криптографски технологии и инвестиции.

Както беше съобщено от Blockchain.News на 11 април, Съветът на Европейския съюз наложи още един кръг от санкции на Русия с разширена забрана за трансакции с фокус върху криптовалутата са вече включени в черния списък руски лица и техните роднини.

Blockchain.News

Default image
БУЛЧЕЙН
Articles: 319