Ethereum EIP-1559, какво е това и как ще бъде от полза за потребителите на FortKnoxster?

fortknoxster.com

Ethereum, вторият по големина блокчейн в света по пазарна капитализация, очаква да подобри протокола си и да стане свидетел на хард форка си в Лондон днес, 4 август, основната му характеристика пряко влияние върху начина, по който се обработват транзакциите по веригата.

EIP означава Предложения за подобряване на Ethereum и има за цел да промени механизма, свързан с таксите за трансакции.

Ethereum logo 1 300x300 1

акво ще се случи с транзакциите?

Понастоящем блокчейнът на Ethereum използва търговски подход за изчисляване на таксата газ (газът е цената за изпълнение на всяка трансакция в блокчейна на Ethereum), при която най-високият участник извършва сделки по-бързо от средните участници.

Например, за да се гарантира, че трансакцията ще бъде обработена, някои потребители могат да изберат да плащат по-висока такса за газ, за да гарантират изпълнение на трансакцията. Други потребители ще се окажат в ситуация, в която не е известно колко време ще отнеме трансакцията, понякога средно повече от 24 часа.

С експлозията на DeFi и игровите Dapps механизъм на търга на първа цена създава огромни забавления в мрежата, както и недостатъци за малките портфейли, тъй като големите портфейли нямат проблем да плащат тази “допълнителна” такса, за да гарантират, че трансакциите им се потвърждават по-бързо.

EIP-1559 драстично променя подхода към таксите за газ и добавя нова функция.

Валидирането на трансакцията генерира награда за миньорите и тази награда се състои

от:

Преди лондонското разклонение: блокиране на наградата + такса газ

След лондонското разклонение: награда за блок, основна такса и съвет за миньори (по избор).

Защо това е толкова важно?

Това е важно в два аспекта: първо, всеки потребител ще знае предварително колко ще бъде платена такса за всяка трансакция благодарение на основната такса, за разлика по постоянно променящата се такса за газ на път. Второ и най-важно, всички ETH, събрани чрез основната такса, ще бъдат изгорени и следователно извадени то обръщение.

FortKnoxster Knoxstercoin FKX 256

Как това е от полза за потребителите на FortKnoxster?

Ниските такси за трансакции винаги са добри за потребителите на криптовалута. Той премахва триенето към използването на инструменти и платформи, налични на блокчейна, и е основната причина другите алтернативи на Ethereum да станат толкова популярни.

FortKnoxster Crypto Suite има за цел да бъде мястото за стартиране в крипто пространството, което позволява на новодошлите да купуват своите крипто активи по безпроблемен начин.

Както се има предвид, че Ethereum е едно от най-големите и водещи екосистеми за иновации, намаляването на таксите за трансакции в мрежата ще отвори вратите отново за по-голямата част от потребителите на крипо.

Таксите за фиксирани трансакции ще позволят на малките балансови портфейли да участват в DeFi и да сключат сделки с любимите си жетони, NTF и други активи на ниски такси, всичко възможно чрез приложението FortKnoxster.

Източник: