Ethererum печели инвестиция от 10 милиона долара като 20% от целта на ETH 2.0 , Витали Бутерин споделя очакванията

Остава само седмица и половина преди стартирането на Ethereum 2.0, броя на изполваните Ether (ETH) нараства бавно, като наскоро надхвърля 100 000.

Очакваната сума за пускането на Ethereum 2.0 е целенасочена 524 288, а в момента липсват 13 214 валидатора, за да бъде постигната целта навреме. Необходими са общо 16384 валидатора за договора за депозит ъпгрейд, за да продължим напред. Анализът на данните по веригата Glassnode отчете напредъка на заложените ETH и публикува в Twitter.

„Договорът за депозит #Ethereum 2.0 е прехвърлил 100 000 долара в ETH и заложена стойност. Постигнати са почти 20% от целта за залагане на фаза 0“.

За водещ координатор на Ethereum Дани Раймън, заложените инвестиции, необходими за договора за депозит ETH 2.0 , трябва да бъдат заключени за седем дни преди 1 декември, което е очакваната дата за стартиране на първата фаза на ETH 2.0, наречена Фаза 0. Въпреки това, ако сумата от необходимия етер не се постигне до 24 ноември, генезисът на ETH 2.0 ще се забави още веднъж.

В подкрепа на стартирането на Ethereum 2.0 значителна инвестиция от 10 милиона долара е отпусната за блокчейн проекта от дубайската IBC Group във връзка с базираната в Канада фирма за залагане CanETH. Инвестицията от 10 милиона долара се равнява на приблизително 20 000 ETH и ще послужи за по-нататъшната цел на Ethereum. Говорейки за голямата инвестиция, председателят на IBC Group Хурам Шроф каза:

„ Ние сме много доволни от концепцията „Proof fo Stake“, предложена за интелигентни договори Ethereum 2.0, и заключваме 20.00 етера, което е еднопосочно пътуване към фаза 2. Това заключване показва нашата увереност в ETH 2 и отдадеността на маяка верига“.

Виталик Бутерин: Какво да очакваме от ETH 2.0?

Остават само няколко седмици преди очакваното стартиране, което доведе до преминаване към чист протокол за доказателство за участие в блокчейн, съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин гарантира за проекта. Изказвайки вълнението и очакванията си за ETH 2.0, той сподели:

„Реално погледнато, през следващите 2 години Ethereum ще бъде екосистема под бърза трансформация. Екосистемата Ethеreum има решителна цел да бъде стабилна и надеждна система в дългосрочен план“.

Той добави:

„Въпреки това се надявам, че фактът, че кодът на фаза 0 е завършен и всъщност просто чака хората да депозират, значително е рисков прехода в сравнение с напр.: дори преди шест месеца.

Защо Proof-of-Stake се счета за по-добър от PoW

Новата основна мрежа ще работи паралелно със старата блокчейн Ethereum, която работи на протокол Proof-of-Work, за разлика от консенсуса Proof-of-Stake, разработчиците на Ethereum работят за създаването му. В новата блокчейн екосистема се очаква да се подобри мащабируемостта.

Говорейки за консенсус за доказателство за работа (PoW) в сравнение с PoW, криптоминьорът CanETH Дуей Перейра обясни:

„Моделът Proof of Work Blockchain използва повече електроенергия от някои страни. Тези прекомерни енергийни разходи в крайна сметка се плащат с помощта на фиатни валути, което създава натиск надолу върху стойността на криптовалутата. Така че моделът Proof of Stake ще бъде едновременно енергийно ефективен о по-доходоносен за плащане“.

В очакване на основната мрежа ETH 2.0, цената на Ether също се очаква да се повиши. В момента тя се търгува на 470.29 долара на CoinMarketCamp, но експертите на пазара очакват да пробие на ниво от 500 долара.