Ethereum откри Blockchain бъгове за стабилизиране на Medalla

Разработчиците на Ethereum обсъдиха технически проблеми, които се объркаха по време на старата на Medalla Testnet и които можеха да бъдат подобрени, за да направят пускането по-гладко.

Мозъчни бури при Ethereum Team

В пряко предаване разработчиците обсъдиха въпроси, които трябва да бъдат разгледани, за да бъде тестнетът здрав. Екипът за разработването на софтуер се съгласи, е броя на валидаторите, които са били активни по време на старта, е по-нисък от желания резултат, тъй като мрежата се нуждае от повече участие, за да работи оптимално. От пускането в началото на тази седмица обаче се съобщава, че мрежата се е стабилизирала.

Грешки, разкрити по време на работа

Екипът на Etehreum (ETH) обсъжда какво се е объркало по време на старта. Преди да бъде инициирано времето за генезис, бяха открити няколко грешки. Тези грешки щяха да попречат на връзките между възлите да преминават гладко, ако не бъдат фиксирани. Тъй като това беше разкрито само няколко дни преди старта, някои валидатори може да не са успели да надстроят до най-новата актуализация на софтуера, оставяйки въпроса за оперативната съвместимост нерешен точно преди пускането на тест-мрежата Medalla.

Тъй като тестовата мрежа ETH 2.0 разчита на общността да работи безпроблемно, всички валидатори трябва да направят своята роля, за да гарантират здравето и стабилността на блокчейна.

Ethereum повишава информираността за предотвратяване на бъдещи злополуки

Потребителите със стартовия панел, които позволиха на валидаторите на блокчейн мрежата да залагат своите монети, също бяха разкрити. Бинарните файлове на възела не бяха подготвени на време и беше открито от разработчиците на Ethereum, че някои потребители са заложели на множество 32 ETH депозита, минималното ниво, необходимо за мина в ETH 2.0 тестнета.

7EDDBE79139F624A8953A1EDBEA5B17DF67498650FCD41E068176536B54698B0

За да подобрите потребителското изживяване и да направи Ethereum достъпна за всички. Фондация Ethеreum преработи уебсайта си малко след старта на Medalla и интегрирано образователно съдържание.

Нива на участие по време на старта

Входа за валидатора е 5.7% по време на първия час на старта, Ethereum разработчиците постановяват, че това е било о части поради Numbus и пътеводна звезда за клиенти, показващи ниски нива на валидност и практичност по време на атестациите, които са от решаващо значение за проверка на всеки блок. Също така, по-време на старта на някои важни участници бяха офлайн, но с малка кординация 5-те оснавни екипа бяха на линия – процентът на участниците се увеличи до 80% и осигурявайки много здрава връзка.

Последен етап на Testnet 2.0

Тестът на Medalla е все още зрял и затова изглежда, че той не е напълно стабилен към момента на писане на статията. Въпреки това, екипът на Ethereum непрекъснато работи за подобряване и усъвършенстване на ING за блокчейна, преди очаквания старт на Ethereum 2.0. Ethereum 2.0 се очаква много от ETH общността, тъй като ще премине от консенсус „Proof-of-Work към Proof-of-Stake (PoS), присъединявайки се към редиците на Caardano. PoS ще активира потребителите в мрежата на Ethereum, за да заключат натрупаните си цифрови монети и да получат заплащане за подпомагане на сигурността на блокчейн.

Тестът на Medalla ще бъде последния тест, пуснат преди влизането в игра на мрежата на Ethereum 2.0. В деня на старта разработчиците на Ethereum заявиха, че:

„Ниското участие е само временно; ще премине през това. Имаме генезиса, имаме проточена верига и устойчивост в протокола. Имаме възможност протоколът да демонстрира какво може да направи, а именно да се възстанови от слабото участие от валидатори“.

Разработчиците на Ethеreum са уверени, че техния блокчейн проект ще се подобри само оттук нататък.