Ether постигна до исторически връх над 4.400 долара, печалбите достигнаха до 3,5%

Blockchain.News

Ether се покачи до рекордните 4 400 долара в петък, като достигна 3,5% до 4,403 долара, надминавайки рекорд от 4 379,62 долара, достигнат през май.

По данни на CoinGecko.com стойността на Ether в момента е около 520 милиарда долара. Цифровият актив се повиши благодарение на бичите настроения, свързани с обновяването на мрежата на Ethereum, и на неотдавнашното рали на Bitcoin, който достигна собствен връх.

Последното постижение на втората по големина криптовалута идва, след като през цялата година цифровият токен значително надвишаваше Bitcoin. Ether изпревари Bitcoin с шесткратен ръст на фона на нарастващия интерес на инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори.

След дебюта на първия борсов търгуван фонд, свързан с Bitcoin, в САЩ криптовалутата поскъпна с около 40% този месец и достигна рекордните почти 67 000 долара.

Други по-малки токени, включително Binance Coin и Solana, се повишиха.

Ether е в основата на свързаната с него мрежа Ethereum – доминираща блокчейн верига, използвана за хиляди децентрализирани приложения. По-рано тази седмица системата получи допълнителен тласък след обновяването, което предназначено да я направи по-бърза и енергийно ефективна.

И тази седмица търсенето на интелигентни договори за Ethereum продължи да заема челно място в класациите.

Интелигентните договори са самоизпълняващи се споразумения, базирани на блокчейн технологията, която намалява търсенето на централизирани посредници. Те се радват на голямо търсене в процъфтяващи сектори като децентрализираните финанси (DeFi) и нефундаменталните токени (NFT). Ethereum се очертава като търсената мрежа.

От друга страна, основата на DeFi се основава на интелигентните договори, базирани на блокчейн, които изпълняват определени финансови функции въз основа на основния код.

Blockchain.News